για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

κάλεσμα

της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους και νεολαία, οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες  σε συγκέντρωση-ΕΚΔHΛΩΣΗ-συζήτηση-αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και διαμαρτυρίας ενάντια, στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την ΕΕ-ΝΑΤΟ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
απαιτούμε-αγωνιζόμαστε   ενάντια :
-       στις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε κάλυψη, βάσεις, υποδομές, στρατό,
-       στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές  πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης,
για:
-          Να ανοίξουν τώρα οι συνοριακές δίοδοι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης, της φτώχειας. Εφαρμογή συνθηκών για παροχή ασύλου. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής-επαναπροώθησης της Frontex. Να φύγουν τα πλοία του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου και όλοι οι φράχτες.
-           Όχι στην ποινικοποίηση της
μετανάστευσης. Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. Όχι στον εγκλεισμό και την γκετοποίηση των προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα hot spot και τα μέτρα διαλογής.
-          Προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τα κυκλώματα εκμετάλλευσης - Πρόνοια, φροντίδα και πρόσβαση στην εκπαίδευση για τους ανήλικους.
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30Μ.Μ.

*προβολή βίντεο
*έκθεση φωτογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου