για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Καθηγητές: στάση εργασίας για συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Την Πέμπτη 5 Νοέμβρη οι αγρότες του νομού μας ξεκινούν κινητοποιήσεις με συλλαλητήριο που διοργανώνεται από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο) της Καρδίτσας. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών της περιοχή μας. 
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για να μείνουν στον τόπο τους, για να μην ξεριζωθούν από τα χωράφια τους, για τη δυνατότητα παραγωγής ποιοτικών και φτηνών προϊόντων. Για να ανατραπεί η πολιτική που μειώνει την αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε χώρα εισαγωγής μεταλλαγμένων και άλλων αμφίβολης ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων σε πολύ υψηλές τιμές ενισχύοντας την εξάρτησή της. Για να ανατραπεί η πολιτική που συρρικνώνει τη μικρομεσαία αγροτιά, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους μεγαλοαγρότες  με αποτέλεσμα την απόγνωση χιλιάδων  αγροτών, που ενώ επιθυμούν να παραμείνουν και να καλλιεργήσουν τη γη τους, οδηγούνται στην ανεργία.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η πολιτική που πλήττει το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών είναι αυτή που απαξιώνει τη δημόσια παιδεία, που μειώνει τους μισθούς, που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης που διαλύει την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Είναι η πολιτική της άγριας φοροεπιδρομής, της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης και κατά συνέπεια της αμάθειας και της σχολικής εγκατάλειψης που φέρνουν τα μέτρα της συγκυβέρνησης που περιλαμβάνεται στο 3ο Μνημόνιο αλλά και στα δύο προηγούμενα.
Όλοι μας έχουμε τους ίδιους αντιπάλους. Είναι η μεγαλοαστική τάξη και το πολιτικό τους προσωπικό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις  που με διατάγματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, επιβάλλουν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία στους αγρότες,  στους εργαζόμενους, στο λαό και στη νεολαία. Είναι το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, τα ξένα και ντόπια αρπακτικά που ληστεύουν τη χώρα και το μέλλον μας
Αυτή την πολιτική μόνο το ενιαίο μαχητικό λαϊκό κίνημα μπορεί να την αντιμετωπίσει. Χρειάζεται μέτωπο αντίστασης ρήξης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση η ΕΛΜΕ Καρδίτσας κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 12-2μ.μ. για να δώσει τη δυνατότητα στους καθηγητές  να παραστούν στο συλλαλητήριο, για να ενωθούν οι φωνές μας μ’ αυτές των αγροτών. Η ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
ΜΑΖΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒEΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – Δ.Ν.Τ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου