για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πρωτοβουλία για τη διαγραφή του χρέους και στην Καρδίτσα!

Αμ’ έπος αμ’ έργον. Δεν πρόλαβε καλά-καλά να συγκροτηθεί η «Επιτροπή Αλήθειας» της Κωνσταντοπούλου για το δημόσιο χρέος, δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μήνας από την ιδρυτική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα!» και ήδη στην πόλη μας συγκροτήθηκε Επιτροπή για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας διαγραφής του χρέους στην Καρδίτσα  η οποία κάλεσε και σε συνάντηση σήμερα Τρίτη, στο Παυσίλυπο, για τη συγκρότηση ανοιχτής πρωτοβουλίας ενάντια στο χρέος και την οργάνωση της παρέμβασης και της δράσης της.
Ολόκληρο το κάλεσμα έχει ως εξής:
«Πιστεύουμε πως χρειάζεται, μαζί με τους νέους αγώνες για την επιβολή των αιτημάτων που παλέψαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και την επαναφορά των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο που θα απαιτεί την μη αναγνώριση και την διαγραφή του ληστρικού χρέους.
Μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, διανοούμενους, άνεργους και αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες, να πάρουμε πρωτοβουλία για τη διαγραφή του χρέους. Από διεθνιστική σκοπιά, μαζί με τους λαούς και τους εργαζόμενους της Ευρώπης, να φωνάξουμε ότι αυτά τα χρέη δεν είναι δικά μας. Τα δημιούργησε η κρίση του συστήματος που στηρίζεται στο κέρδος και τον ανταγωνισμό, στην εκμετάλλευση και την βαρβαρότητα.
Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους και όλες τις ενδιαφερόμενες που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στο χρέος και στην Καρδίτσα σε συνάντηση στο Παυσίλυπο, την Τρίτη 7 Απριλίου στις 20.30, για τη συγκρότηση ανοιχτής πρωτοβουλίας ενάντια στο χρέος και την οργάνωση της παρέμβασης και της δράσης της.
Επιτροπή για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας διαγραφής του χρέους στην Καρδίτσα»
Μετά την «πρώτη φορά Αριστερά» απ’ όπου μας προέκυψαν ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση, Παυλόπουλος στην Προεδρία και ένας ΣΥΡΙΖΑ που δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κάποιοι επιμένουν να συντηρούν αυταπάτες. Όχι μόνο το «αριστερό αγκίστρι» του Λαφαζάνη αλλά και άλλοι της «αντικαπιταλιστικής» αριστεράς μας, στα πλαίσια μιας «αριστερής πίεσης» προς την κυβέρνηση, επιμένουν στο να «χρεολογούν». Μετά τις εκλογές λοιπόν ανασύρουν «υλικά» από μια γραμμή που αποδείχτηκε αδιέξοδη και χρεοκοπημένη για να τη ξαναπλασάρουν σε νέα βερσιόν.

Το ζήτημα του χρέους και της – όποιας, όταν, εάν και εφόσον… – διαγραφής του αποτέλεσε και αποτελεί κεντρικό προπαγανδιστικό εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο «τσιμπάν» και  μια σειρά πολιτικοί χώροι και παράγοντες. Από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά μέχρι ακόμα και την ακροδεξιά. Στήνονται έτσι διάφορες επιτροπές και παραεπιτροπές και ένας κόσμος βραχυκυκλώνεται με «λογιστικούς ελέγχους», «διαγραφές», «κουρέματα», «αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης», «επαχθές χρέος», «παράνομο χρέος» κλπ Επιτροπές και παραεπιτροπές που κατά βάση αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, πεδία συνεύρεσης, ώσμωσης ή/και ταύτισης της «αντικαπιταλιστικής» με την «κυβερνώσα» αριστερά (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ). 
Το πρώτο που «καταφέρνουν» είναι να δίνουν άλλοθι στη μνημονιακή πολιτική. Με τα περί χρέους – εμμέσως και άθελά τους ίσως – παίζουν στο γήπεδο του αντίπαλου και συντηρούν, έστω και από την «ανάποδη», το κυρίαρχο αφήγημα «έχουμε χρέος – χρειάζονται θυσίες». Σέρνουν ένα αγωνιστικό δυναμικό στην ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Καλλιεργούν στάση αναμονής στο λαό αφού υπονοούν ότι η διαγραφή του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για νικηφόρες λαϊκές και εργατικές διεκδικήσεις.
Υπάρχει ζήτημα δημόσιου χρέους; Βεβαίως και υπάρχει. Ως εγγενές συστατικό της κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας. Ως μοχλός επιβολής της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Ως μηχανισμός αφαίμαξης λαών και χωρών. Ως εργαλείο μεταφοράς πραγματικών αξιών (πλούτου) από την εργασία στο κεφάλαιο, από τις εξαρτημένες χώρες στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, από «κάτω» προς τα «πάνω» και από «μέσα» προς τα «έξω».  Με την έννοια αυτή, τα πραγματικά μέτωπα του λαού παραμένουν αυτά που ήταν πάντα. Αντίσταση και διεκδίκηση για ψωμί, δουλειά, δικαιώματα, ελευθερίες. Για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό. Γιατί η εργατική τάξη και ο λαός, δηλ. οι πραγματικοί παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου,  δεν έχουν χρέος, δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανένα. Τους ανήκει ο κόσμος ολόκληρος.
ΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου