για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

απεργία στον ΟΤΕ για συλλογική σύμβαση και αυξήσεις

"εορταστικός διάκοσμος" στο κατάστημα Καρδίτσας του ΟΤΕ
Με καθολική συμμετοχή στο τεχνικό τμήμα (σχεδόν 100%) και με μικρότερα ποσοστά στο εμπορικό τμήμα συνεχίζεται η απεργία των εργαζόμενων του ΟΤΕ στην Καρδίτσα που άρχισε την περασμένη εβδομάδα. Το συνδικάτο των εργαζόμενων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) αποφάσισε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις από 21/12 έως 12/01 απέναντι στην προκλητική απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ, να προχωρήσει σε απολύσεις μετά τη λήξη της παρούσας συλλογικής σύμβασης (ΣΣΕ) και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης, ενώ επιμένει στην υπογραφή μονοετούς σύμβασης. Οι συνεχείς μειώσεις μισθών, οι ελαστικές μορφές εργασίας, οι εργολαβίες, η εντατικοποίηση των ρυθμών δουλειάς, τα μηδενικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας, είναι η μαύρη εργασιακή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Η διοίκηση του ΟΤΕ αξιοποιώντας στο έπακρο το αντεργατικό
νομοθετικό οπλοστάσιο κλιμακώνει την επίθεση στους εργαζόμενους και απειλεί με «εθελούσιες εξόδους», προωθεί την πολιτική των απολύσεων, αλλά και απαιτεί να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Της φάνηκε «αδικαιολόγητα μεγάλη» η διάρκεια των κινητοποιήσεων και άρχισε να στέλνει εξώδικα. 
Όμως εκτός από την διοίκηση του ΟΤΕ σοβαρότατες ευθύνες έχει και η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τη συμβιβαστική στάση που έχει κρατήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν η πρώτη ομοσπονδία που υπέγραψε ΣΣΕ με μειώσεις μισθών το 2011, ενώ από τότε έχει αποδεχτεί όλο το πακέτο της επίθεσης που έχει προωθήσει η διοίκηση (μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων) προφασιζόμενη ότι έτσι εξασφαλίζει τη ΣΣΕ και τους εργαζόμενους. Είναι η ίδια που ακόμη και σήμερα σπέρνει αυταπάτες για «καλόπιστη διαπραγμάτευση». Γι’ αυτό και ο αγώνας ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙς ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και για υπογραφΗ νΕας ΣΣΕ πρέπει να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Μαζικά, αποφασιστικά, συλλογικά μπορούν και πρέπει βάλουν φρένο στην υποχωρητικότητα, να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Στο πλάι αυτού του αγώνα πρέπει να σταθούν και οι εργαζόμενοι σε εργολαβίες και οι επενοικιαζόμενοι, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. Από κοινού και ενιαία να δώσουν αυτή τη μάχη, γιατί ενιαία είναι και η επίθεση που δέχονται. Η συλλογική διεκδίκηση είναι το πιο ισχυρό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους! Και σ’ αυτόν τον αγώνα τους αξίζει νάχουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλου του κόσμου της δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου