για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

η συμφωνία για τον EAST MED υπηρετεί αντιδραστικούς ανταγωνιστικούς

Μια ακόμα συμφωνία ανάμεσα στην εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας, τους Ισραηλινούς σιωνιστές φασίστες και την Κύπρο, υπογράφεται σήμρα 2 του Γενάρη στην Αθήνα. Η συμφωνία για την κατασκευή του ενεργειακού αγωγού «East Med», που θα μεταφέρει φυσικό αέριο απ΄ τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου, προς την Ελλάδα και την ΕΕ, ενώ εκκρεμεί ακόμα η σύμφωνη γνώμη της Ιταλίας, στην οποία θα καταλήγει ο αγωγός.
Μια συμφωνία υπό την αιγίδα των αμερικάνικων ιμπεριαλιστικών αφεντικών, που υπέγραψαν το λεγόμενο «East Med Act», ως μέρος του κρατικού τους προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των γεωστρατηγικών τους σχεδίων και του οξυμένου ανταγωνισμού τους με το ρώσικο ιμπεριαλισμό. Ενός ανταγωνισμού, που εξελίσσεται έντονα και στο μέτωπο του ελέγχου των ενεργειακών δρόμων προς την ΕΕ.

Μια συμφωνία που ισχυροποιώντας τον αμερικανόπνευστο «άξονα» Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου, αποτελεί για τη ντόπια αστική τάξη, ελπίδα ιμπεριαλιστικής στήριξης απέναντι στην ανταγωνίστρια τουρκική αστική τάξη και τους τελευταίους τυχοδιωκτισμούς της, για καθορισμό ΑΟΖ με τη - διαλυμένη απ΄ τους ιμπεριαλιστές - Λιβύη. Κινήσεις που τη ζόρισαν ιδιαίτερα.
Μια συμφωνία που δυσαρεστεί την Τουρκία, που «παρακάμπτεται», ενώ ταυτόχρονα, δίνει πόντους στο Ισραήλ όσον αφορά το ρόλο του στην περιοχή, σε σχέση με την Τουρκία.
Φαίνεται για μια ακόμα φορά πως η λεγόμενη «ανάπτυξη», οι λεγόμενες «επωφελείς διακρατικές συμφωνίες», σαν κι αυτές για τους αγωγούς μεταφοράς ενέργειας, όπως και οι ΑΟΖ και τα κοιτάσματά τους, δεν αποτελούν παρά πεδία και μέσα ανταγωνισμού, τόσο ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-Ρωσία), όσο κι ανάμεσα σε εξαρτημένες αστικές τάξεις, που εγκυμονούν νέους κινδύνους για τους λαούς. Στις εξελίξεις αυτές έρχεται να προστεθεί και η νέα συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αμερικάνους, για αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.
Παράλληλα, για την υπογραφή της συμφωνίας για τον «East Med» επισκέπτεται τη χώρα μας, ο σφαγέας του Παλαιστινιακού λαού, Νετανιάχου. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθαγιάζει και «αθωώνει» το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, το οποίο αναλαμβάνει και την «ασφάλεια» της κατασκευής του αγωγού.
Αν η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα, που φέρνει τη χώρα και το λαό μας πιο κοντά σε πολεμικούς κινδύνους, για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων, η επίσκεψη Νετανιάχου αποτελεί και μια ωμή πρόκληση για το λαό μας και για τους λαούς της περιοχής!
Ο λαός μας πρέπει ν’ αντισταθεί σ’ όλα εκείνα τα σχέδια και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών και των εξαρτημένων αστικών τάξεων, που συμβάλλουν σ΄ ένα νέο ματοκύλισμα στην περιοχή. Πρώτιστα, ενάντια, στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές επιδιώξεις, τις επεμβάσεις και την παρουσία τους στη χώρα, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο. Ενάντια στον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αρχουσών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, στον εθνικισμό και στους πολεμικούς κινδύνους. Να προβάλει τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών, το Μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό! Και να εκδηλώσει ξανά την υποστήριξή του στους αγωνιζόμενους λαούς, όπως είναι ο ηρωικός Παλαιστινιακός λαός!
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου