για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

μια βιβλιοπρόταση

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ 
κείμενα για την κοινωνία των πολιτών, τον εφικτό κόσμο, την κοσμοπολίτικη δημοκρατία και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Η πρόσφατη ανάδειξη ενός ακόμη «σκανδάλου» στην εγχώρια πολιτική σκηνή, ξανάφερε στο προσκήνιο με αρκετά έντονο τρόπο το ζήτημα του ρόλου και της δράσης των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Ένα «όχημα» που, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, μαζί με τη μυθολογία της «παγκοσμιοποίησης» και της «κοινωνίας των πολιτών», χρησιμοποιήθηκε από τον Δυτικό ιμπεριαλισμό προκειμένου να θέσει τις βάσεις για τη νέα -τότε- επεκτατική του προσπάθεια.
Γι' αυτό και το βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών» σας προτείνει το συλλογικό έργο «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά», μία από τις λίγες αξιόλογες προσπάθειες που έχουν υπάρξει στη χώρα μας γύρω από το ζήτημα αυτό (και όχι μόνο).
Μέσα από έξι κείμενα των Γρηγόρη Ανδρεάτου, Δημήτρη Μάνου, Δημήτρη Παυλίδη, Σπύρου Σακελλαρόπουλου, Alejandro Bendaña και Nazira Correia Camely, το βιβλίο αυτό ήρθε να καλύψει την ανάγκη εξέτασης των ΜΚΟ και των αντίστοιχων θεωριών, ως εργαλείων που υπηρέτησαν και υπηρετούν, από τη μια, τη διαιώνιση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης και της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, και, από την άλλη, την άμβλυνση την οργανωμένη αντίσταση που παράγεται.
Εκδόσεις Προλεταριακή Σημαία, 2006, 384 σελίδες, Τιμή: 10 €
Στην Καρδίτσα, το βιβλίο διατίθεται και στο «ΧΩΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», απογευματινές ώρες, τηλ. 6976688241

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου