για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Μόνη λύση ο αγώνας και όχι η επένδυση της οργής στις εκλογικές αυταπάτες!

Μια τοποθέτηση για τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 25/2 η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας με κύριο θέμα συζήτησης το πρόγραμμα δράσης του κλάδου για την επόμενη περίοδο. Η ΓΣ δεν είχε απαρτία, συμμετείχαν περίπου 50 καθηγητές από τους οποίους οι μισοί περίπου ήταν  οι συνάδελφοι που είναι σε διαθεσιμότητα. Αποτελεί αυτό ένδειξη της κατάστασης  που βρίσκεται ο κλάδος μετά το Σεπτέμβρη και τη κινηματική άπνοια που έχει επικρατήσει συνολικά στο λαϊκό κίνημα αλλά και τη στάση των περισσότερων παρατάξεων που δρουν (;) στο εσωτερικό του που έχουν ουσιαστικά παραιτηθεί από το στόχο να αλλάξουν τα πράγματα στον κλάδο και να υπάρξουν κινηματικά αγωνιστικά βήματα. Και όλα αυτά ενώ πλησιάζει η 23 Μάρτη με τις απολύσεις των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα να έρχονται.

Χαρακτηριστική είναι η απογοήτευση αυτών των συναδέλφων όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις τους να εκδηλώνουν την πίκρα τους για την κατάσταση του κλάδου και να ετοιμάζονται για το …μοιραίο.
Η ΔΑΚΕ δεν τοποθετήθηκε καθόλου  στη ΓΣ, ενώ το ΠΑΜΕ επιχείρησε  να τα «στρίψει» δια της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Κάνοντας μια αντιΕΕ τοποθέτηση ξεκινώντας από το Μάαστριχτ μέχρι σήμερα καταγγέλλοντας το Σύριζα και όλες τις παρατάξεις στην ΟΛΜΕ κατέληξε στα γνωστά να προτείνει συμμετοχή στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ και νέες ΓΣ στις 14/3 και συνέλευση προέδρων στις 15/3 για “κλιμάκωση”. Λέμε γνωστά γιατί δε θυμόμαστε στα τελευταία δύο και τρία χρόνια να έχει προτείνει το ΠΑΜΕ κάτι διαφορετικό από τις (ξεπουλημένες βέβαια ηγεσίες) ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, και φυσικά να κλιμακώνει αγώνες με 24ωρεςκαι 48ωρες ενώ ο κλάδος να έχει ξεκινήσει με συντριπτικά ποσοστά 5ημερη απεργία. Και τέλος να δηλώνει ότι πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι παρόντες «στις απεργιακές μάχες και στις μάχες των εκλογών». Ισοδύναμα(!!) άλλωστε είναι τα προηγούμενα.
Τελικά στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ η ΔΑΚΕ ψήφισε την πρόταση του ΠΑΜΕ (και το Σεπτέμβρη το ίδιο έκαναν για να σταματήσει η απεργία δια της… κλιμάκωσης) η οποία θα είναι (5 ψήφοι έναντι 4 της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ) και η απόφαση του σωματείου στη συνέλευση των προέδρων στις 27/2.
Κλείνοντας, θα πούμε το  προφανές, έτσι όπως τέθηκε και  από  όλους τους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν στη ΓΣ: Η κατάσταση είναι έκτακτης ανάγκης. Η πραγματικότητα είναι πως οι οριστικές απολύσεις πλησιάζουν και σε αυτές θα προστεθούν κι άλλες. Οι ταξικοί φραγμοί βαθαίνουν και οι κατακτήσεις σε παιδεία και υγεία ξηλώνονται. Αν δεν πατήσουμε σε αυτή την απλή πραγματικότητα για να οικοδομηθεί ένα κίνημα αντίστασης στην πολιτική των απολύσεων και διεκδίκησης των βασικών δικαιωμάτων στη ζωή (παιδεία, υγεία, ελευθερίες), διάφοροι θα απογειώνονται είτε σε κυβερνήσεις σωτηρίας είτε σε σε αερογέφυρες στο σοσιαλισμό για να μην δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στο σύστημα σήμερα.
Δε χωράνε φυγομαχίες ούτε φαντασιώσεις μορφών αγώνα που δε θα είναι επώδυνοι.
Καμία ταλάντευση, καμία γκρίνια. Μόνη λύση ο αγώνας και όχι η επένδυση της οργής στις εκλογικές αυταπάτες!
Ακολουθεί η πρόταση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στη ΓΣ
Α.Φ.
ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (25/2/14)
Η πραγματικότητα που βιώνουμε έχει αναδείξει τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα της περιόδου.
Το πιο σημαντικό, το πιο μεγάλο :
  • είναι ένας άνθρωπος που τον εμποδίζουν να βαδίσει, που τον ψεκάζουν χημικά, που τον αλυσοδένουνε
  • είναι ένας άνθρωπος που τον εμποδίζουν να εργαστεί, να μορφώσει, να έχει σπίτι, φαγητό, νερό, ρεύμα. 
  • είναι ένας άνθρωπος που τον εμποδίζουν να έχει περίθαλψη, υγεία, παιδεία , δικαιώματα.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ!!!!
Η ζωή μας έχει αντίπαλο και ο αντίπαλος έχει όνομα: Είναι το ΔΝΤ, η ΕΕ, τα ξένα και ντόπια αρπακτικά που ληστεύουν τη χώρα, τη ζωή μας και το μέλλον μας. Είναι η δικομματική τους κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι κάθε λογής παράγοντές τους, που με διατάγματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, επιβάλλουν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία στο λαό και στη νεολαία.
Αν και τάζουν πάντα καλύτερες μέρες, αυτές ποτέ δεν έρχονται. Και έρχονται εκείνες οι μέρες που στέλνουν στην ανεργία  εκπαιδευτικούς, γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, σχολικούς φύλακες και χιλίαδες άλολους από δημόσιο και ΟΤΑ. οι οποίοι είναι στη διαθεσιμότητα μαζί με χιλιάδες άλλους. Αυτούς τους άλλους που θέλει να προσθέσει η κυβέρνηση στις απολύσεις που ετοιμάζει.
ΔΕΝ  ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Η επίθεση στο λαό και στους εργαζόμενους δεν έχει όρια, δεν έχει πάτο. Θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται όσο δεν βρίσκει αντίσταση. Μας περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες, αν δεν καταφέρουμε με τους αγώνες μας να βάλουμε φρένο, να ανακόψουμε την επίθεση και να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική. Στους αγώνες βρίσκεται η απάντηση. Στους αγώνες βρίσκεται η διέξοδος.
Σήμερα ανάμεσα στα άλλα άμεσα αντιμετωπίζουμε τρία αλληλένδετα και βασικά στοιχεία της επίθεσης  του συστήματος, καθοριστικά για το μέλλον των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του Δημόσιου Σχολείου:
  • Την επικείμενη απόλυση μονίμων συναδέλφων μας με την οποία ανατρέπεται η θεμελιώδης κατάκτηση μας στο δικαίωμα στη δουλειά και ανοίγει ο δρόμος για τις χιλιάδες απολύσεις που ήδη αναγγέλλονται από κυβέρνηση και τρόικα μέσα στο 2014!
  • Την προώθηση- υλοποίηση με κάθε του θεσμικού πλαισίου της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης ώστε να γίνει καθεστώς και «επιχειρηματολογημένη» καθημερινή πραγματικότητα από δω και μπρος η κατηγοριοποίηση σχολείων, η παραγωγή «διαθεσίμων» και προς απόλυση εκπαιδευτικών, η ισόβια τρομοκρατία και πειθάρχηση μας, ο μισθός (ή μήπως το ωρομίσθιο;) της πείνας…
  • Τη συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού (πάει παρέα με συρρίκνωση του εκπαιδευτικού προσωπικού). Η προσθήκη νέων ταξικών φραγμών (με τις τράπεζες θεμάτων, με τον όλο και μεγαλύτερο περιορισμό του «δωρεάν») προστίθεται στη φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού και οδηγεί σε μαζική απόρριψη μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία και πέταγμά τους σε δομές κατάρτισης, προσαρμοσμένες στο πρότυπο του ευέλικτου και απλήρωτου εργάτη – εργαζόμενου. Ενώ οι απειλές για αναπλήρωση των χαμένων ωρών συνοδεύονται με την προετοιμασία επιμήκυνσης του σχολικού έτους και περικοπής των αργιών.
Αυτά τα τρία ζητήματα  αποτελούν τις αιχμές του μεγάλου αγώνα που πρέπει να δώσουμε σήμερα κόντρα στις λογικές της ήττας της ανημπόριας και της υποταγής, ενάντια στην καλλιέργεια αυταπατών πως τα δικαιώματα μας στη ζωή θα τα βρούμε στις αποφάσεις των δικαστηρίων ή στις κάλπες των εκλογών.
Έναν αγώνα που θα δώσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο που αντιμετωπίζουν τα ίδια ζητήματα για την ανατροπή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων – αξιολόγησης
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΕΕ –ΔΝΤ
ΣΤΟΧΟΙ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΛΗΣ
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και οι ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧOΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ
ΜΟΡΦΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!
  • Κατάργηση του νόμου-σφαγείου για το Λύκειο Όχι στην αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο. Όχι στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέσω της «μαθητείας».
  • Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου! Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.
  • Παύση κάθε συνδικαλιστικής δίωξης. 
  • Kατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
Η κατάσταση είναι έκτακτης ανάγκης.
Δε χωράνε φυγομαχίες ούτε φαντασιώσεις μορφών αγώνα που δε θα είναι επώδυνοι
ΤΩΡΑ πρέπει να σκεφτούμε όλοι σα να είμαστε οι απολυμένοι της 23ης Μάρτη.
Αποφασίζουμε   απεργιακή κινητοποίηση στη λογική της διάρκειας, που θα βάλει λουκέτο στα σχολεία, που θα συνοδεύεται με διαδηλώσεις, καταλήψεις, που θα επιβάλει συντονισμό με άλλους κλάδους που χτυπιούνται. Συγκεκριμένα αποφασίζουμε:
1.      Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα τη Πέμπτη 6/3 Για το σκοπό αυτό 24ωρη απεργία και με λεωφορεία κάθοδο στην Αθήνα.
2.      Απεργία 13-14/3 που ισχύει για όλο το δημόσιο και συνέχεια με 5ημερη 17-21/3
3.      Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ 21/3 και νέα ΓΣ προέδρων στις 22/3 για εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση των κινητοποιήσεων.
4.      Συγκροτούμε  επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολείο /σχολικό συγκρότημα
Κάθε συνάδελφος πρέπει ΤΩΡΑ να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για να ανατραπούν οι απολύσεις, για να μπει φραγμός στον εφιάλτη της ανεργίας, της απόρριψης των μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία και της πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.
Καμία ταλάντευση, καμία γκρίνια.

Μόνη λύση ο αγώνας και όχι η επένδυση της οργής στις εκλογικές αυταπάτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου