για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

νίκη στον αγώνα των αγροτών!

Αύριο Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 12 το πρωί, στο μπλόκο της Νίκαιας θα γίνει συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Καλέσματα συμμετοχής έχουν βγει από διάφορους φορείς, συνδικάτα κ.λπ. Από την Καρδίτσα θα φύγει λεωφορείο (το βάζουν  οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών) 10:30 το πρωί από το άγαλμα του Πλαστήρα (πλατεία Παυσιλύπου). Να συμμετέχουμε! Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας!
Οι αγρότες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα. Παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωσή τους, ενάντια στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Ο αγώνας αυτός έχει ήδη κάποια πρώτα – μικρά – αποτελέσματα. Για να προλάβει το φούντωμα και τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει κάποιες υποχωρήσεις-παραχωρήσεις (ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια, εξαγγελίες για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, νέες απαλλαγές από την υποχρέωση για λογιστικά βιβλία). Κανένα όμως από τα αγροτικά προβλήματα δεν λύθηκε. Η κυβέρνηση δεν πήρε πίσω τα άγρια φορομπηχτικά μέτρα και τα όσα ανακοίνωσε δεν λύνουν το συνολικό πρόβλημα επιβίωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Ίσα-ίσα αποτελούν εμπαιγμό, στάχτη στα μάτια και προσπάθεια αποπροσανατολισμού, διάσπασης και εκτόνωσης των αγροτών.
Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. Η συμμετοχή των αγροτών είναι μεγάλη και οι κινητοποιήσεις εξαπλώνονται πανελλαδικά με γεωμετρική πρόοδο. Ο αγώνας τους  πυροδότησε αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις ακόμα και μέσα στη συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, Τσαυτάρης-Θεοχάρης κ.λπ.). Σε μια ρευστή πολιτική περίοδο, με εύθραυστο το πολιτικό σκηνικό, με κόντρες και αντιπαραθέσεις όλων εναντίων όλων και ενώ ήδη μπήκαμε στη προεκλογική περίοδο των (διπλών-τριπλών-τετραπλών;) εκλογών του Μάη, η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τέτοιες εστίες αντίστασης. Με το καρώτο ή με το μαστίγιο. Από τη μια «ευνοϊκές» ρυθμίσεις και από την άλλη ΜΑΤ, εισαγγελείς και συλλήψεις αγροτοσυνδικαλιστών. Φοβάται μήπως τα αγροτικά μπλόκα γίνουν η σπίθα, επίκεντρο και αφορμή για να ξεσπάσει η συσσωρεμένη οργή και αγανάκτηση όλων των κομματιών του λαού ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Σε μια περίοδο που «μας ψεκάζουν» με κάλπες και εκλογικές αυταπάτες, να επιμείνουμε στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της μαζικής λαϊκής αντίστασης.
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου