για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κίνηση Πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 η κυβέρνηση έχει ανοίξει τον δρόμο για μαζικές κατασχέσεις σπιτιών απελευθερώνοντας, υπό προϋποθέσεις, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ.
Οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους αλλά και οι οφειλέτες προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις ΔΕΚΟ αλλά και τρίτους κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να δουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται. Η αδυναμία των αυτοαπασχολούμενων να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές γίνεται μοχλός εκβιασμού από την κυβέρνηση για νέα εξοντωτικά μέτρα.
 Αφού επί τέσσερα χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων:
- έχουν βυθίσει την ελληνική οικογένεια στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση με τη φοροληστεία, τα χαράτσια και τις αυξήσεις στους λογαριασμούς

- έχουν φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα με μισθούς και συντάξεις πείνας, με την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων
- έχουν οδηγήσει σε διάλυση το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας,
- έχουν επιτρέψει στους τραπεζίτες να δίνουν θαλασσοδάνεια σε ημέτερους επιχειρηματίες-τζαμπατζήδες την ώρα που χιλιάδες πολίτες πεινάνε, κρυώνουν και διώκονται για χρέη που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν
 βάζουν τώρα στο στόχαστρο και την ιδιοκτησία των οικονομικά αδύναμων ενώ οι νεοάστεγοι πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και χιλιάδες συνάνθρωποί μας οδηγούνται σε αυτοκτονία.
 Σ` αυτή τη συνολική επίθεση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.
Η στέγη της λαϊκής οικογένειας είναι κοινωνικό δικαίωμα.
Δεν θα σας αφήσουμε να μας πάρετε τα σπίτια, τα χωράφια και τα μαγαζιά που είναι μέσα βιοπορισμού και να καταλήξουν στα χέρια τραπεζιτών και κερδοσκόπων.
Ο αγώνας μας συνδέεται με τον συνολικότερο αγώνα του λαού μας για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., για παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό για όλους.
 Οργανωνόμαστε και συντονίζουμε τη δράση μας για:
-να μην επιτρέψουμε τον πλειστηριασμό κανενός σπιτιού. Ζητάμε απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και της ιδιοκτησίας που είναι μέσο βιοπορισμού (χωράφια, καταστήματα κλπ)
-να σταματήσουν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων για χρέη προς το δημόσιο και τις τράπεζες
 Οι πλειστηριασμοί αφορούν όλους μας
Αντιστεκόμαστε
 Τηλέφωνο επικοινωνίας με την κίνηση: 6987481608
Συνάντηση σήμερα Τρίτη 11/02 και ώρα 7:30μμ στο Παυσίλυπο
 Για την Κίνηση Πολιτών
Παλιούρα Ρένα
Γκένας Άκης
Μανώλη Λεμονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου