για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

απεργία και συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Μια σχετικά «ευπρόσωπη» απεργιακή συγκέντρωση έγινε σήμερα 17 Απρίλη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, κάτω όμως από τις αναγκαιότητες της περιόδου και σίγουρα αναντίστοιχη με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Μια συγκέντρωση πολύ μικρότερη από την απεργιακή συγκέντρωση της 28 Φλεβάρη όπως και μικρότερη από τα συλλαλητήρια τις μέρες των αγροτικών κινητοποιήσεων. Στη σημερινή απεργία δεν συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαγκωνίζονται στην απεργοσπασία προκηρύσσοντας ξεχωριστές απεργίες, σε διαφορετικές ημερομηνίες, φροντίζοντας να μην συνενωθούν οι αντιστάσεις των εργαζόμενων. Έτσι, στην απεργία της 28 Φλεβάρη είχαμε μόνο την ΑΔΕΔΥ χωρίς τη ΓΣΣΕ, στην σημερινή απεργία είχαμε μόνο τη ΓΣΕΕ χωρίς την ΑΔΕΔΥ και στις 21 Μάη έχουμε νέα απεργία, αυτή τη φορά από την ΑΔΕΔΥ χωρίς όμως να συμμετέχει η ΓΣΕΕ! Μια τακτική που υπονομεύει και δεν διευκολύνει την προσπάθεια των εργαζόμενων να σηκώσουν κεφάλι, να αντισταθούν, να διεκδικήσουν.
Λίγοι οι απεργοί, κυρίως συμμετείχαν μέλη ΔΣ και συνταξιούχοι, ενώ από τα σωματεία του Δημοσίου συμμετείχαν μόνο τα τοπικά σωματεία των εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ και σύλλογος δασκάλων) που κόντρα στη στάση της ΑΔΕΔΥ κάλεσαν σε στάση εργασίας. Για άλλη μια φορά είχαμε κοινή συγκέντρωση και πορεία από ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ. Με πανό συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο, το συνδικάτο οικοδόμων, συνταξιούχοι, εμποροϋπάλληλοι, σωματεία υγειονομικών και η ΕΟΑΣΚ. Με διακριτό μπλοκ και πανό συμμετείχε το ΚΚΕ(μ-λ) αναδεικνύοντας πέρα από το ζήτημα της αντιλαϊκής πολιτικής και το ζήτημα του πολέμου.
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία που αντί να απευθυνθεί στο λαό της πόλης καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας-φτώχειας-εξαθλίωσης, κατευθύνθηκε στην Εφορεία (!) όπου είχαμε άλλη μια «συμβολική» ενέργεια, το κάψιμο ειδοποιητηρίων ΕΝΦΙΑ που στέλνονται σε πλημμυροπαθείς! Τα σωματεία των εκπαιδευτικών και το ΚΚΕ(μ-λ) διαχωρίστηκαν και δεν ακολούθησαν την πορεία στην Δ.Ο.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου