για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους γιατρούς - Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

Η οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη χθεσινή εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν.Καρδίτσας. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΕΙΝΚΥΝΚ έλαβαν «κλήση κατηγορούμενου για προανάκριση» με αφορμή Δελτίο Τύπου που έβγαλε το σωματείο τους για την κινητοποίηση των υγειονομικών της 12/11 γιατί μεταξύ άλλων καλούσαν και σε κινητοποίηση στις 17 Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο!
Δεν ξέρουμε πόσες και σε ποιους «κλήσεις κατηγορουμένων» στάλθηκαν για τη διάλυση του συστήματος Υγείας, για τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτές και γιατρούς, για τις κλειστές κλινικές, για τις ανεπαρκείς ΜΕΘ, για τα κενά στα οργανογράμματα των νοσοκομείων, για τις ελλείψεις σε υλικά και μέσα προστασίας…   Ούτε ξέρουμε πόσες και σε ποιους «κλήσεις κατηγορουμένων» στάλθηκαν για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που στοιβάζεται ο λαός, για τους χώρους εργασίες που δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας και αποστάσεων, για τις πρόσφατες πλημμύρες στη πόλη μας που κατέστρεψαν περιουσίες και κόπους ζωής…
Ξέρουμε όμως ότι η απειλούμενη δίωξη των δύο γιατρών με αφορμή τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου αποτελεί πρόκληση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών και κατακτήσεων, κατά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και συνολικά του λαού. 
Αποτελεί συνέχεια της προχθεσινής παρόμοιας εισαγγελικής παρέμβασης κατά της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Δάφνης Κατσίμπα για διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή με αφορμή παρόμοιο κάλεσμα για το Πολυτεχνείο. 
Κινείται στη κυβερνητική γραμμή κλιμάκωσης της κατασταλτικής και αντιδημοκρατικής επέλασης, στη γραμμή παραπέρα φασιστικοποίησης της δημόσιας-κοινωνικής ζωής. Υπηρετεί την πάγια επιδίωξη και τους μύχιους πόθους του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη του λαού μας την εξέγερση του Νοέμβρη και τα αντιϊμπεριαλιστικά-αντιφασιστικά μηνύματά της.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές γιατρούς και καλούμε σε ένα πλατύ μέτωπο διεκδίκησης και αγώνα για να υπερασπίσουμε την ζωή του λαού, για να υπερασπιστούμε την μνήμη και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!
13.11.2020
Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΝΚ:
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας έχει δώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και μέσα σε ολόκληρη την περίοδο της πανδημίας, αλλεπάλληλους αγώνες για το δικαίωμα του λαού στην υγεία, όπως και για όλα τα επαγγελματικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των συναδέλφων μας και όλων των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε τη σημερινή κλήση του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσής μας από τον εισαγγελέα για να «δώσουν εξηγήσεις» σχετικά με την ανακοίνωσή μας στις 10 Νοεμβρίου. Σε μία ανακοίνωση της Ένωσης που αναδείκνυε τις τραγικές ελλείψεις των δομών υγείας στο νομό, εκείνοι στάθηκαν στην αναφορά για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το γιορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του πολυτεχνείου.
Τους τελευταίους οκτώ μήνες της πανδημίας, η Ένωσή μας αναδείκνυε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό στο νοσοκομείο Καρδίτσας και στα Κέντρα Υγείας του Νομού. Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την υπάρχουσα αποσαθρωμένη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού. Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ότι η κυβέρνηση, ενώ έχει αφήσει απροετοίμαστο το σύστημα υγείας εδώ και 8 μήνες, συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια τακτική ανακύκλωσης των ελλείψεων και των τεράστιων προβλημάτων. Ζητούσαμε επίμονα και αποδεικτικά και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και των υγειονομικών.
Δεν ίδρωσε, όμως, το αυτί κανενός για όλα αυτά. Οι ανακοινώσεις μας είναι όλες δημοσιευμένες σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα. Τα γνωρίζουν καιρό όλα αυτά. Γιατί δεν αντιδρούν σε όλα αυτά; Γιατί δεν υλοποιούν όλα αυτά τα μέτρα που προτείνουμε;
Άλλος είναι ο σκοπός τους. Με αφορμή την πανδημία, θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο στις διεκδικήσεις μας.
Ας μας απαντήσουν λοιπόν. Έχουν απαγορευτεί οι εκδηλώσεις; Έχουν απαγορευτεί οι διεκδικήσεις;
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα του λαού στην υγεία. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όλα τα δικαιώματα του λαού. Κάθε τρόπος δράσης και αγώνα μας τηρεί και θα τηρεί πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, για την οποία αφιερώνουμε νυχθημερόν όλες μας τις δυνάμεις στη δουλειά και στον αγώνα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου