για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

περιοδικό “Αντίθεση”: κυκλοφορεί το 16ο τεύχος

Στα περιεχόμενα του τεύχους αυτού θα βρείτε τη δεύτερη συνέχεια του κειμένου που αφορά το ΚΚΕ και τη ρεφορμιστική του πορεία, σε μια ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη περίοδο - αυτήν που ακολούθησε την ολοκλήρωση της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην ΕΣΣΔ, τη διάλυσή της και την κατάρρευση του Ανατολικού Συνασπισμού.
Με αναφορά στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, το κείμενο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναδεικνύει τις κυβερνητικές αλχημείες για την παρουσίαση αυτής της πολιτικής επιλογής ως αναπόφευκτης (και «προς όφελος όλων»), ενώ ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη δώρο προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Μια προσπάθεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το κείμενο για την εργατική τάξη της χώρας. Ξεκινώντας από τη σωστή αντίληψη ότι απαραίτητο στοιχείο για να καταγραφούν κάποια χαρακτηριστικά της εργατικής τάξης στη χώρα είναι μια εικόνα για το χαρακτήρα και τις τάσεις της οικονομίας και της παραγωγής στη χώρα, τα κείμενο αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ του εξαρτημένου χαρακτήρα της ντόπιας άρχουσας τάξης και της διαμόρφωσης του παραγωγικού μοντέλου.
Τέλος, υπάρχει κείμενο αφιερωμένο στην πρόωρη και ξαφνική απώλεια του σ. Χρήστου Αθανασίου – ενός ανθρώπου που συνδύαζε την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση με την έντονη κοινωνική και πολιτιστική του προσφορά ως δραστήριου μέλους της κοινότητας των Ρομά και πρωτοστάτη στη διατήρηση των λαϊκών εθίμων, με πιο γνωστή την «Γκαμήλα», του αποκριάτικου αυτού λαμιώτικου εθίμου.
Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο "Εκτός των τειχών", Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια, τηλ. 210-3303348 - Διάθεση για την Καρδίτσα: τηλ.6976688241

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου