για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

οργάνωση-αντίσταση-διεκδίκηση ο δρόμος του λαού

Πλατιά και ουσιαστική ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα η προεκλογική παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) στη Καρδίτσα. Παρά τις μικρές δυνάμεις του, η παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) δεν περιορίστηκε μόνο στη γενική προβολή με αφίσα, προκήρυξη κλπ αλλά έδωσε βάρος στην άμεση επαφή με τον κόσμο, στη πλατιά προβολή και εκλαΐκευση των θέσεων και απόψεων του μέσα από ομιλίες, συσκέψεις, συζητήσεις κλπ Μέχρι σήμερα έγιναν περιοδείες και ομιλίες σε δεκάδες χωριά (Μητρόπολη, Πεδινό, Μυρίνη, Φράγκο, Ματαράγκα, Προάστιο, Σοφάδες, Αγία Τριάδα, Κέδρο, Σταυρό, Μαραθέα, Ρούσσο, Παλαμά, Παλιοκκλήσι, Λεοντάρι, Αρτεσιανό, Μακρυχώρι, Πρόδρομο, Ζαϊμι κ.α.) καθώς και επισκέψεις και ομιλίες σε συνοικίες της πόλης και σε εργασιακούς χώρους (Μηχανοστάσιο Δήμου Καρδίτσας, ΟΤΕ, Οινοποιείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΣΥΦΑΚ, ΔΕΥΑΚ, χώρους δουλειάς κ.α.). Η συγκρότηση και ανάπτυξη αγώνων είναι το βασικό μήνυμα που προσπαθεί να προβάλλει το ΚΚΕ(μ-λ) σ’ αυτές τις παρεμβάσεις και ομιλίες.  Συγκρότηση και ανάπτυξη αγώνων που δεν θα είναι καθόλου αυτονόητη την επόμενη των εκλογών, καθώς ο λαός και η νεολαία βρίσκονται σε συνθήκες μεγάλης απογοήτευσης και υποχώρησης από την πάλη και το
μαζικό κίνημα. Συγκρότηση αγώνων που θα απαιτούν πολλές προσπάθειες, καθώς σε όλα τα βασικά ζητήματα, από το δικαίωμα στη δουλειά και στις λαϊκές ελευθερίες ως το δικαίωμα στην ειρήνη, τη φιλία και τη συναδέλφωση με τους λαούς της περιοχής, οι πολιτικές του συστήματος έχουν πάρει προβάδισμα, και με τη βοήθεια των ρεφορμιστικών πριονισμάτων στα ταξικά και λαϊκά ανακλαστικά.
Τη Κυριακή κλείνει μια υποτονική προεκλογική περίοδο με το κόσμο να δείχνει κουρασμένος και αδιάφορος. Αυτό που κυρίως “βαραίνει” τον κόσμο δεν είναι η “εκλογική κούραση”  αλλά η κατάρρευση των αυταπατών, το αίσθημα ανημπόριας, οι μειωμένες προσδοκίες του από την κάλπη. Κατανοεί ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης, η επίθεση ενάντια στη ζωή του, στο εισόδημά του, στα δικαιώματά του θα συνεχιστεί και μετά τις 7 Ιούλη. Και αυτό που επιμένει να προβάλλει το ΚΚΕ(μ-λ) στις παρεμβάσεις του, τις ομιλίες και τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους είναι ότι δεν αξίζει στο λαό μας η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία. Δεν ταιριάζει στο λαό μας το “τίποτα δεν γίνεται”. Υπάρχει κι άλλος δρόμος που μπορεί να αλλάξει τους αρνητικούς συσχετισμούς, που μπορεί να φέρει νίκες και καταχτήσεις για το λαό. Ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα. Χωρίς εκλογικές αυταπάτες, μακριά από λογικές “ανάθεσης” και “εξουσιοδότησης”. Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν ζητάει ψήφο για να “εκπροσωπήσει” το λαό, δεν ζητάει ψήφο γιατί έχει “καλό” και “κοστολογημένο” πρόγραμμα, δεν ζητάει ψήφο για να μπει στη βουλή και να κάνει προτάσεις, να καταθέτει τροπολογίες, να κάνει “αντιπολίτευση” για το λαό… Το ΚΚΕ(μ-λ) ζητάει όχι ψήφο ανάθεσης αλλά ψήφο στήριξης και ενίσχυσης της γραμμής του αγώνα, της διεκδίκησης, της αναμέτρησης, Ζητάει ψήφο αμοιβαίας δέσμευσης, συμπόρευσης και συστράτευσης στους αγώνες του σήμερα και του αύριο, για το μέλλον που αξίζει και ταιριάζει στην εργατική τάξη και στο λαό μας.
Η εκλογική μάχη που δίνει το ΚΚΕ(μ-λ) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή την κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα της επόμενης μέρας. Με τις θέσεις μας και τα συνθήματά μας, απευθυνόμαστε, βέβαια, σταθερά σε όλους τους εργάτες, το λαό και τη νεολαία. Αλλά ταυτόχρονα, θέλουμε να υπερασπιστούμε τη δυνατότητα ενός ολόκληρου δυναμικού που αναφέρεται στο κίνημα και στην αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική Αριστερά να παραμείνει στην υπόθεση αυτή και όπως οι συνθήκες που διαμορφώνονται απαιτούν! Να μην αποσυρθεί, να μην ιδιωτεύσει, να μην αναζητήσει διέξοδο στον “παλιό, καλό και σίγουρο” ρεφορμισμό!
Η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ(μ-λ) είναι στήριξη της γραμμής της κοινής δράσης, όχι όπως τη διαστρέβλωσαν οι εμπνευστές των κόλπων, των εικονικών κινημάτων και των κυβερνητισμών. Αλλά της κοινής δράσης που επιδιώκει και παλεύει για τη συνάντηση, το συντονισμό, τη συνδιαμόρφωση και τη συμπόρευση, αγωνιστών και δυνάμεων στα μέτωπα πάλης που πρέπει να υψώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία απέναντι στη βαρβαρότητα του συστήματος και της όποιας επόμενης κυβέρνησης του. Γι αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ(μ-λ) είναι μια πολύ χρήσιμη και αναγκαία ψήφος για την υπόθεση του κινήματος, για την υπόθεση της πάλης της εργατικής τάξης και του λαού, που έχει στην προοπτική της την αναμέτρηση, την ανεξαρτησία και το σοσιαλισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου