για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΟΧΙ στην πολιτική του συστήματος σημαίνει ΑΠΟΧΗ από την ευρωκάλπη!


Μας πηγαίνουν στις ευρωκάλπες, αλλά ο δημόσιος και κυρίαρχος λόγος μόνο με τα πραγματικά χαρακτηριστικά και την κατάσταση της ΕΕ δεν ασχολείται! Τα κόμματα του συστήματος ενόψει των ευρωεκλογών αρκούνται σε αυτό που είναι πράγματι αναγκαίο για την αστική τάξη: Να θεωρείται αδιαμφισβήτητο το δέσιμο της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό αυτό συνασπισμό, να εμπεδώνεται στη λαϊκή συνείδηση ότι «δεν μπορεί» να μην είμαστε στην ΕΕ και να μένει πολιτικά «παράνομη» η συζήτηση που αναδεικνύει τις ολέθριες επιπτώσεις της πορείας των 38 χρόνων πρόσδεσης και ένταξης σε ΕΟΚ/ΕΕ/ΟΝΕ στις λαϊκές- εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, στην παραγωγική-οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.
Από κοντά και από δίπλα στα αστικά κόμματα, οι δυνάμεις της Αριστεράς έως και υπερθεματίζουν στην… ευρωαπάτη! Με αποκλειστικό κριτήριο να βρουν πολλά ψηφοδέλτιά τους στην ευρωκάλπη, δεν διστάζουν να «ξεχάσουν» σε ποιες εκλογές καλούν το λαό να συμμετάσχει και για να εμφανίζονται πειστικά τα κηρύγματά τους φτάνουν να παρουσιάζουν το Ευρωκοινοβούλιο ως πεδίο πάλης στο οποίο μπορεί να κριθούν τα
εργατικά και λαϊκά συμφέροντα! Ως εκ τούτου, ισχυρίζονται ότι η αντίθεση στην πολιτική των κομμάτων του συστήματος πρέπει να «εκφραστεί» με την υπερψήφιση των δικών τους συνδυασμών. Δηλαδή η καταγγελία του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού της ΕΕ, η ανάδειξη του ΟΧΙ-ΕΞΩ από την ΕΕ γίνεται με την αποδοχή της ευρωφιέστας, με τη στήριξη από τα «αριστερά» της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας!
Αυτός ο εκλογικός κρετινισμός που πριονίζει συνειδήσεις και υπονομεύει τις δυνατότητες πάλης και κινήματος εκδηλώνεται σε ένα ευρύτατο φάσμα ζητημάτων. Και απαιτεί πολιτική απάντηση, αγωνιστική και κινηματική, κόντρα στην απογοήτευση και την αποστράτευση που είναι το «τελικό όπλο» κάθε ρεφορμιστικής και υποταγμένης στο σύστημα πολιτικής γραμμής.
ΠΣ 4.5.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου