για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

μήνυμα δύναμης και ελπίδας στέλνει ο γαλλικός λαός!

« …Το νέο όραμα (της μεγαλοαστικής τάξης) για την οικονομική φυσιογνωμία της χώρας και του είδους των επενδύσεων που θα πρέπει να προσελκύσει προβάλλεται μέσα από το τρίπτυχο: κόμβος-ενεργειακό-υπηρεσίες. Συνδέεται δε ακόμα με γεωπολιτικές προτεραιότητες των ιμπεριαλιστών και ειδικότερα των αμερικάνων στην αντιπαράθεση με τους ρώσους σε πρώτο πλάνο και τους ευρωπαίους σε δεύτερο…» [από την πολιτική εισήγηση της 9ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ)]
Εν τω μεταξύ, στη χώρα των υπηρεσιών και των βαριά χτυπημένων εργατικών-λαϊκών κατακτήσεων, συνεχίζουν τα δικαιώματα και οι ανάγκες των λαϊκών μαζών να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με ξετσίπωτη προπαγάνδα και με «έκτακτα μερίσματα». Συνεχίζει συνολικά το πολιτικό σύστημα να χρησιμοποιεί τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, την άγρια εκμετάλλευση, ως αντικείμενο στη δικιά του αντιδραστική προεκλογική αντιπαράθεση.
Στη Γαλλία, οι πολιτικές της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης απέναντι στην εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία και τους μετανάστες έχουν αγγίξει και θίξει ήδη από χρόνια και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα. Αυτές οι πολιτικές βρίσκονται πίσω από το μεγάλο ξεσηκωμό των τελευταίων εβδομάδων, αλλά και πίσω από την εμφανή αδυναμία του γαλλικού πολιτικού συστήματος να καταστείλει πολιτικά το κίνημα παρ’ όλες τις αδυναμίες πολιτικής συγκρότησης που αυτό έχει!

Ο αγώνας των μαζών στη Γαλλία, εκτός από τις επιτυχίες που καθαυτός ήδη έχει, προσφέρει μια σημαντική υπηρεσία σε κάθε λαό. Επιβεβαιώνει στην πράξη και στις δοσμένες αρνητικές συνθήκες ότι οι λύσεις των ζητημάτων του λαού βρίσκονται στα χέρια του ίδιου του λαού. Δεν βρίσκονται στις εκλογές και στις κυβερνήσεις, δεν βρίσκονται στις φαντασιώσεις των μεταβατιστών ή στις ουρανόπεμπτες «λαϊκές εξουσίες». Βρίσκονται στη μαζική πάλη, η οποία μπορεί να υπάρξει κόντρα στον αρνητικό συσχετισμό, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και των ρεφορμιστικών δυνάμεων. Αυτή τη σπουδαία λαϊκή δύναμη πρέπει να ευνοήσουμε ώστε να βγει στο δρόμο της μαζικής πάλης. Αυτή είναι και η αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν παραπέρα βήματα συγκρότησης της αντιιμπεριαλιστικής – αντικαπιταλιστικής – αντιδιαχειριστικής κατεύθυνσης στην πάλη των εργατών, του λαού και της νεολαίας!
ΠΣ 15-12-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου