για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

“εφτά νομά σ’ ένα δωμά” (με τον προϊστάμενο…)

Τόσοι ήταν -όπως αποτυπώθηκε στη φωτογραφία- στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης(!!!!) της ΕΛΜΕ Καρδίτσας τη Πέμπτη 23/2 ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων με αίτημα τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς.
Ούτε καν τα μέλη του ΔΣ που δεν κάνουν στάση εργασίας αλλά μάθημα(!!!).  Σημειώνουμε οτι οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης-ΠΑΜΕ ήταν παρόντες αλλά όπως και ο υπογράφων “ντράπηκαν” και αποχώρησαν. Ούτε δείγμα αναπληρωτή. Αλλά πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα καθώς δεν έχει γίνει καμιά προσπάθεια από το ΔΣ να προσεγγισθεί αυτό το κομμάτι των συναδέλφων. Όσο για τους μόνιμους συναδέλφους, πέρα από το γενικότερο κλίμα αδράνειας, δεν έγινε καμιά προσπάθεια ενημέρωσης-ζύμωσης εκτός της αποστολής mail στα σχολεία και στα ΜΜΕ.
Οι παρατάξεις που ελέγχουν το ΔΣ δε  θέλουν και δε μπορούν να αλλάξουν αυτή την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Άλλωστε δηλώνουν χωρίς ντροπή -μαζί και το ΠΑΜΕ- ότι ο κλάδος των 70000 καθηγητών δεν μπορεί από μόνος του να κάνει τίποτα και μόνο περιμένει από τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν καμιά 24ωρη απεργία.
Όμως αυτή η κατάσταση ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ν' ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ θα κινηθούν  σ' αυτή την κατεύθυνση.
Στα σχολεία διακινήθηκε η παρακάτω προκήρυξη:

Κάθε τέλος χρονιάς ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ!
Η αντιλαϊκή πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με παρακάλια, με επερωτήσεις στη Βουλή!
Τα σωματεία να προετοιμάσουν ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΑΠΕΡΓΙΕΣ
Για ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
Για ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των ταξικών φραγμών
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εμείς οι αναπληρωτές αποτελούμε το πιο χτυπημένο κομμάτι του κλάδου. Με μόνιμο άγχος καθώς δεν ξέρουμε αν, πού και πότε θα δουλέψουμε, με μειωμένα δικαιώματα, σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας βλέπουμε σαν άπιαστο όνειρο τη μόνιμη δουλειά. Για άλλη μια χρονιά εργαζόμαστε με δεδομένη την απόλυσή μας στις 30 Ιουνίου. Παρά τις υποσχέσεις (9000 διορισμοί πρόπερσι, 20000 διορισμοί για την επόμενη διετία κτλ) η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι, όσο και να κάτσουμε στα... αυγά μας και να κάνουμε την δουλειά μας με συνέπεια, δεν θα δούμε άσπρη μέρα βαδίζοντας αυτόν τον δρόμο.
Από την άλλη, οι εύκολες και γρήγορες λύσεις που μας προτείνονται δεξιά και αριστερά (βουλευτικές εκλογές, εκλογές για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, δικαστικές προσφυγές, προτάσεις νόμων στη Βουλή, εικονικά κινήματα για τα κανάλια...) δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ετοιμάζονται για μια ακόμα φορά να μας πετάξουν στα σκουπίδια. Στόχος της κυβέρνησης, σε εφαρμογή των κατευθύνσεων ΟΟΣΑ – ΕΕ, είναι να παγιώσει και να οξύνει την πολιτική της αδιοριστίας. Σκοπεύουν να μειώσουν δραματικά ακόμα και αυτές τις προσωρινές προσλήψεις αναπληρωτών και τα κενά να τα καλύψουν στύβοντας απόλυτα τους μόνιμους συναδέλφους μέσω της συγχώνευσης ειδικοτήτων, της ευελιξίας στις αναθέσεις, της τοποθέτησης σε πολλαπλά σχολεία και (πιθανά) της αύξησης του ωραρίου.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας δουλεύουν κανονικά. Οργανώνουν σκόρπιες και χωρίς καμία κλιμάκωση κινητοποιήσεις για να μας χρησιμοποιήσουν σαν κουκιά σε συνδικαλιστικές, κρατικές ή βουλευτικές εκλογές. Παίζουν στις πλάτες μας τη δικιά τους αναπαραγωγή.
Συνάδελφοι,
έχουμε δικαίωμα σε σταθερή εργασία και μονιμότητα, σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ανθρώπινο μισθό! Και όπως κάθε δικαίωμα, έτσι και αυτό θα κερδηθεί με τον δύσκολο τρόπο: με την σύγκρουση με αυτούς που μας κλέβουν αυτό το δικαίωμα.
·         Με την συσπείρωση καταρχήν όλων των αναπληρωτών ενάντια στις συντεχνιακές λογικές, που θέλουν να μας βάλουν να προτείνουμε ποιοι συνάδελφοί μας θα μείνουν αδιόριστοι (γιατί αυτό σημαίνει να μπούμε στον διάλογο για πρόταση διορισμού).
·         Με την συνειδητοποίηση ότι η επίθεση ενάντια στους μόνιμους συναδέλφους (ωράριο, σύνταξη, αύξηση συνολικά του φόρτου εργασίας) θα συμπιέσει τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα ακόμη πιο κάτω και άρα “βράζουμε στο ίδιο καζάνι” με αυτούς.
·         Με την υπεράσπιση του δικαιώματος της νεολαίας για δωρεάν εκπαίδευση.
·         Με κοινούς αγώνες όλων των εκπαιδευτικών μόνιμων και αναπληρωτών.
·         Με παρατεταμένους αγώνες και οργανωμένες και μαζικές απεργίες.
Να μιλήσουμε ξεκάθαρα: απαιτούμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς! ΟΧΙ στις απολύσεις! Χωρίς μα-μου-σου-του και αστερίσκους! Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ΑΓΩΝΑ! Και ο ΑΓΩΝΑΣ είναι οι ΑΠΕΡΓΙΕΣ και οι ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στις
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου