για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ξεσηκωμός για την πρόκληση Ομπάμα - Να μην πατήσει στην Ελλάδα!

ανακοίνωση-κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας στη σύσκεψη της Δευτέρας 7/11, 7 μμ, στο Εργ. Κέντρο
Ο ερχομός Ομπάμα στις 15-16 Νοέμβρη, μέρες του Πολυτεχνείου, αποτελεί πρόκληση απέναντι στα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού, αλλά και προμήνυμα σκοτεινών εξελίξεων για την ευρύτερη περιοχή.
Τα περί διπλωματικής επιτυχίας που διαδίδει η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ («πού ‘σουν νιότη…») δεν επαρκούν ούτε καν για κομματική εσωτερική κατανάλωση. Η ατζέντα του προέδρου των ΗΠΑ δεν επιτρέπει εφησυχασμούς. Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν επικίνδυνα τις ιμπεριαλιστικές τους επεμβάσεις σε όλη περιοχή και το τόξο από Λιβύη και Συρία μέχρι Ουκρανία και Βαλτική. Από την Ελλάδα των αμερικανονατοϊκών βάσεων ζητούν αφοσίωση «καλού στρατιώτη». Και αν η άρχουσα τάξη πανηγυρίζει γι’ αυτό, προσδοκώντας μερίδιο από τη λεία και πολιτική στήριξη, ο λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί και να ξεσηκωθεί.
Ο Ομπάμα έρχεται επίσης να σφραγίσει μια αντιδραστική «λύση» για το Κυπριακό, που θα κινείται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάν και η οποία προετοιμάζεται εντατικά στο παρασκήνιο. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΗΠΑ επιδιώκει να διασφαλίσει ότι η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της περιοχής θα βρίσκεται αυστηρά υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και πως οι αμερικανικές πολυεθνικές θα πάρουν την μερίδα του λέοντος. Τα περί παρέμβασης Ομπάμα υπέρ της ρύθμισης του ελληνικού χρέους είναι δημόσιες σχέσεις, όπως έχει αποδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Για δεύτερη φορά η επίσκεψη αμερικανού προέδρου γίνεται μέρες του Πολυτεχνείου. Το 1999 ο Κλίντον ήρθε στις 19 Νοέμβρη. Διαχρονικό καρφί στο μάτι του συστήματος, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το 1974 όταν ο Καραμανλής έβαλε τις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης ανήμερα 17 Νοέμβρη.
Είναι ώρα συναγερμού, κάθε σωματείο, φοιτητικός σύλλογος και συλλογικότητα λαού και νεολαίας πρέπει να κινητοποιηθεί για μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές, αντικυβερνητικές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε  κάθε πόλη.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι μαχητικές δυνάμεις της κοινωνίας  πρέπει να σημάνουν συναγερμό για την επιτυχία τους. Συμμετέχουμε στο κάλεσμα  που έκανε η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. της πόλης μας  σε  πολιτικές οργανώσεις-κόμματα, συνδικαλιστικούς φορείς, συλλογικότητες και κάθε αγωνιστή για ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση Δευτέρα 7 Νοέμβρη, στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας
Για να συναποφασίσουμε και να συνδιοργανώσουμε και στην πόλη μας αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση για τον ερχομό του Ομπάμα στη χώρα μας 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου