για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Όχι στη φοροληστεία της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Όχι στην κατάργηση του αφορολόγητου.

                                                           
  Ανακοίνωση των Οργανώσεων Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ) για τη φορολόγηση των αγροτών
Φοροληστεία άνευ προηγουμένου θα δεχτούν τις επόμενες μέρες οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες της χώρας μας με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.
·        Για πρώτη φορά φέτος οι αγρότες δεν έχουν αφορολόγητο και φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος 4172/2013 που ψήφισαν οι Σαμαράς-Βενιζέλος και υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου.
·        Για πρώτη φορά φέτος θα φορολογηθούν με 13% από το πρώτο ευρώ όλοι οι αγρότες,  ακόμα και όσοι δεν καλλιέργησαν και δεν είχαν εισόδημα, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει κατά γράμμα τα άδικα και αντιλαϊκά φορομπηχτικά «τεκμήρια» που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
·        Για πρώτη φορά φέτος θα μπει φόρος και στις επιδοτήσεις πάνω από 12.000 € που πέρυσι ήταν αφορολόγητες και οι αγρότες θα φορολογηθούν όχι σαν μισθωτοί όπως πέρυσι αλλά σαν επιχειρηματίες ενώ επιπλέον θα πληρώσουν και 27,5% ως προκαταβολή φόρου.
·        Για πρώτη φορά φέτος για τους αγρότες δεν ισχύει φορολογική κλίμακα και δεν υπάρχουν προοδευτικοί φορολογικοί συντελεστές αλλά εφαρμόζεται ένας, ενιαίος και οριζόντιος συντελεστής 13% ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος, δηλ. υπερφορολογούνται οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και απαλλάσσονται οι μεγαλοαγρότες οι οποίοι ενώ πέρυσι φορολογήθηκαν με 22%, 32% ή και 42% (με βάση την κλίμακα των μισθωτών που ίσχυε) φέτος θα φορολογηθούν μόνο με 13%!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεχόμενη το πλαίσιο της εξάρτησης από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές, διατηρεί ανέπαφο όλο το αντιλαϊκό φορομπηχτικό πλαίσιο των Σαμαρά-Βενιζέλου και εφαρμόζει κατά γράμμα όλες τις άδικες και φοροληστρικές μνημονιακές διατάξεις.
Μια πολιτική άδικη και βαθιά ταξική που οδηγεί σε ασφυξία τους φτωχομεσαίους αγρότες και από την άλλη ευνοεί προκλητικά τους μεγαλοαγρότες. Μια πολιτική φοροεξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς που λεηλατεί το αγροτικό εισόδημα και οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. «Μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», παρά τις διαφορές τους, συναινούν στη φοροληστεία και από κοινού «βάζουν πλάτη» ώστε η φοροαφαίμαξη του λαού να συνεχίζεται αδιατάραχτα και μαζί να συνεχίζονται οι ροές χρήματος και αξιών από τους κάτω προς τους πάνω και από μέσα προς τα έξω, από το λαό και τη χώρα προς το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές.  
Οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, μαζί με την εργατική τάξη και το λαό, κόντρα στις αυταπάτες και στον αποπροσανατολισμό, κόντρα στη διαλυτική γραμμή της αναμονής και της «διαπραγμάτευσης», πρέπει να αναπτύξουν τους αγώνες τους
-          για να ανατραπεί η πολιτική της εξάρτησης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης,
-     για να μην περάσει η φοροληστεία και η φοροεξόντωση λαού και αγροτιάς.
2/6/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου