για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ενάντια σε αξιολόγηση-απολύσεις, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ  της ΤΡΙΤΗΣ  23-9-14
ΟΛΟΙ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις  10:30΄
Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει την αξιολόγηση, ένα πολυεργαλείο για απολύσεις, περικοπή μισθών, εντατικοποίηση και τρομοκράτηση των εργαζομένων στο Δημόσιο. Σ' αυτό αποσκοπούν οι ελιγμοί των τελευταίων μηνών. Από αυτήν την κεντρική επιλογή της τρόικας και του κεφαλαίου δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Αυτό αποδεικνύει και η -καθαρά πολιτική- απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης ως παράνομη και καταχρηστική.
Να το πούμε ευθέως: Οι κεντρικού χαρακτήρα επιθέσεις του συστήματος θέλουν κεντρικού χαρακτήρα αντιπαράθεση από τους εργαζόμενους. Το σύστημα την απεύχεται. Η συνδικαλιστική ηγεσία την αποφεύγει. Η γραμμή για «απειθαρχία-ανυπακοή» που αποτελεί την κεντρική γραμμή πλεύσης της συνδικαλιστικής ηγεσίας μπορεί να καθυστερήσει την εφαρμογή του νόμου αλλά δεν αρκεί. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι εύκολο να παραδώσεις το αξιολογόχαρτο στο σωματείο σου, αφού δεν έχεις επί του παρόντος κάποια επίπτωση. Τι θα γίνει όμως όταν σκληρύνει τη στάση της η κυβέρνηση; Μπορεί μια απλή, σχεδόν διαδικαστική κίνηση να υποκαταστήσει τον ΜΑΖΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αγώνα που είναι ολοφάνερα αναγκαίος και μπορετός; Οι εργαζόμενοι ξέρουμε ότι οι νόμοι ανατρέπονται με ΣΟΒΑΡΟΥΣ, ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ αγώνες. Πρέπει να περάσουμε απ' τη διαμαρτυρία στη δράση. Η γραμμή συμβιβασμού και υποταγής της συνδικαλιστικής ηγεσίας είναι μια γραμμή ήττας που δεν μας ταιριάζει. Απεναντίας έχουμε κάθε λόγο να πάμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ. Αυτό φοβούνται κυβέρνηση και τρόικα. Γι' αυτό θέλουν ν' απαγορεύσουν τις απεργίες ή τις βγάζουν μέσω της δικαιοσύνης τους παράνομες. Είναι αυτό ακριβώς που έχουμε να κάνουμε.
ΝΦ
Δημοσιεύουμε παρακάτω ανακοινώσεις για την αυριανή απεργία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας, της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας: Ψηλά το κεφάλι!
Συνάδελφοι
Η απόφαση του δικαστηρίου, απόλυτα εναρμονισμένη με την κυβέρνηση, κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την αξιολόγηση. Η αιτιολογία, ότι την θεωρεί πολιτική απεργία διαμαρτυρίας και όχι διεκδικητική!!!
Τα «δεκανίκια» της κυβέρνησης ανέλαβαν δράση την στιγμή που το σύνολο του Δημόσιου Τομέα, με πολύ υψηλά ποσοστά, απέρριψε  στην πράξη τις προτεινόμενες διαδικασίες του κ. Μητσοτάκη.
Σκεφτείτε ότι η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης (υπάρχει και τέτοια), με πρόεδρο τον Πάρη Βεντήρη (παλιό Γραμματέα της ΔΟΕ, τα στερνά τιμούν τα πρώτα…), ζητάει από το ΥΠΑΙΘ για τις κρίσεις στελεχών «την προσμέτρηση μόνο της ποιοτικής αξιολόγησης και σε καμία περίπτωση της αριθμητικής». Αυτοί που πέρσι βάλανε πλάτη ενάντια στην περήφανη αντίσταση του κλάδου, τώρα διεκδικούν για τον εαυτό τους!!! Η γελοιοποίηση των διαδικασιών της αξιολόγησης των Συμβούλων και των ίδιων, δεν τους έμαθε τίποτα;;; (υπάρχουν σχετικά άρθρα στο esos.gr).
Συνάδελφοι,
Δεν θα κιοτέψουμε τώρα. Τώρα, ακόμα πιο θυμωμένοι και αποφασισμένοι, πρέπει να στηρίξουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ της Τρίτης 23-9-14 και να διεκδικήσουμε στη ΓΣ που θα σας καλέσουμε, αγώνα διαρκείας μέχρι την τελική ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Δεν παζαρεύουμε για μια «ρυθμισούλα»  ή μια «εξαίρεση»  για να εξασφαλιστεί  η συναίνεσή μας στην κατηγοριοποίση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε την απόσυρση του νομοθετικού πλαισίου  του επιθεωρητισμού που λέγεται «αξιολόγηση». Αγωνιζόμαστε για την εργασιακή και επιστημονική μας αξιοπρέπεια. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου ενάντια στους ιδιώτες χορηγούς και τους μάνατζερ διαφημιστές του σχολείου της αγοράς.
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ  της ΤΡΙΤΗΣ  23-9-14
ΟΛΟΙ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις  10:30΄
Αφορά τις ζωές μας και την προάσπιση των σχολειών μας.    
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                  Ο Γραμματέας
Τάσος Γκαραγκάνης                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας: Συμμετέχουμε στην Απεργία


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.
Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την Απεργία-Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κάθε ενέργεια εφαρμογής του αντισυνταγματικού Νόμου 4250/2014 για την «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.
Η απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει τη διάθεση ΟΛΩΝ μας για την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας για την επίλυση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών αιτημάτων μας όπως αυτά αναλυτικά καταγράφηκαν στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 στην Κεντρική πλατεία στην Καρδίτσα στις 10:30 το πρωί.
Συγχρόνως, συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 από κάθε διαδικασία που αφορά στην «συγκριτική αξιολόγηση» αλλά και κάθε διαδικασία που αφορά στην προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής με άλλα κριτήρια των σχέσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου.
Για το Δ.Σ. 
  Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας
Απόστολος Ταξιάρχης                         Σωτήριος Σούρλας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Όλοι στην Απεργία
 Συνάδελφοι
Το Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 18/9/14, μετά από προσφυγή της κυβέρνησης, αποφάνθηκε πως η απεργία που είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ στις 30/8/14
και με την οποία δίνονταν η δυνατότητα στις ομοσπονδίες και στα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου να μην συμμετάσχουν στην «αξιολόγηση», είναι παράνομη και καταχρηστική και ζήτησε την άμεση διακοπή της απεργίας- αποχής ενάντια στην αξιολόγηση. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι η απεργία αυτή είναι «μια αμιγώς πολιτική απεργία». Ως αμιγώς πολιτικές απεργίες χαρακτηρίζονται όσες επιδιώκουν αμιγώς πολιτικούς σκοπούς, όπως είναι η κατάργηση νόμων.  Επίσης απαγορεύει την εξαγγελία στο μέλλον κάθε απεργίας με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα! Έτσι αποφάσισε η δικαιοσύνη !!! 
Συνάδελφοι, σε απλή γλώσσα, η παραπάνω απαγόρευση σημαίνει κατάργηση κάθε δικαιώματος στην απεργία, αφού το σύνολο των απεργιών κατατάσσονται ή μπορούν να καταταχθούν σε αυτήν την κατηγορία. Οπότε, από δω και στο εξής, όλες οι απεργίες είναι παράνομες!!!.
Ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων όλο το καλοκαίρι είναι φανερό πως έθεσε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για την υλοποίηση της «αξιολόγησης», αφού το σύνολο του Δημόσιου Τομέα, με πολύ υψηλά ποσοστά, έδωσε μάχες σ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και απέρριψε, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, την κακόφημη πια «αξιολόγηση», για την οποία όλοι γνωρίζουμε πως είναι η πόρτα για αθρόες απολύσεις. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πάλι τον γνώριμο σε όλους μας αυταρχισμό της και η δικαιοσύνη της πρόσφερε το πρόσχημα.
Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου απαιτεί άμεση απάντηση. 
Για το λόγο αυτό η ΑΔΕΔΥ  προκήρυξε 24/ωρη απεργία την Τρίτη, στις 23/9/14 και καλεί σε συμμετοχή όλους τους κλάδους του Δημοσίου.  
Την Τρίτη, 23/9,έχουμε όλοι μας έναν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην  ΑΠΕΡΓΙΑ. Με τη συμμετοχή μας υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να απεργούμε!!!!
Να μη σκύψουμε κι άλλο. Ο θυμός μας να γίνει απόφαση αγώνα.
Στην προγραμματισμένη γενική μας συνέλευση την Πέμπτη στις 25/9, στις 7 μμ, στο εργατικό κέντρο, να είμαστε όλοι παρόντες για να αποφασίσουμε για τη συνέχεια.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου