για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

συγκέντρωση φοιτητών – εκπαιδευτικών


Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία μέχρι το δημαρχείο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/3 στην Καρδίτσα. Η συγκέντρωση καλέστηκε από την ΕΛΜΕ και συμμετείχαν με πανό ο Φοιτητικός Σύλλογος της Κτηνιατρικής σχολής, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.

Οριακά διψήφιος ο αριθμός των εκπαιδευτικών. Αναμενόμενο αφού το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έφτασε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την ίδια μέρα το πρωί με τα περισσότερα σχολεία της πόλης να μην έχουν δια ζώσης λειτουργία. Αντίστοιχα ο σύλλογος α/θμιας δεν έλαβε απόφαση συμμετοχής.

Το θετικό ήταν ότι αρκετοί νέοι, είτε φοιτητές που παραμένουν στην πόλη είτε της Κτηνιατρικής σχολής  συμμετείχαν και με συνθήματα έδωσαν έναν αγωνιστικό τόνο.

Και μόνο που σ’ αυτή τη συγκυρία πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία είναι θετικό καθώς σπάζει έμπρακτα απαγορεύσεις και τρομοκρατία. Αλλά και ότι συσπείρωσε ένα νεανικό δυναμικό είναι μια καλή αρχή που θέλει συνέχεια.

Το καθήκον των δυνάμεων που θέλουν και δηλώνουν την κατεύθυνση ανατροπής των νόμων Κεραμέως-Χρυσοχοίδη είναι να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.

Η ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες-παρεμβάσεις κοινής δράσης που θα ευνοήσουν να συμμετέχουν τόσο οι μαθητές αλλά και ένα πλατύτερο δυναμικό φοιτητών που σήμερα απλά παρακολουθεί τις μεγάλες διαδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη Αθήνα και αλλού και θα πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να διαδηλώσει, να φωνάξει και στην Καρδίτσα. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου