για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

παρέμβαση ενάντια στο αντιλαϊκό κρεσέντο

Μαζική πολιτική παρέμβαση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Με χαρτοπανό και μοίρασμα προκήρυξης καταγγέλθηκε το αντιλαϊκό κρεσέντο της κυβέρνησης και μαζί αναδείχτηκαν τα ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρώσει την πάλη του ο λαός μας και η νεολαία. Ταυτόχρονα, η παρέμβαση του Σαββάτου ήρθε να υπηρετήσει την υπόθεση της κοινής δράσης οργανώσεων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών και στη πόλη μας. Κοινή δράση που ενώ με βάση τη σφοδρότητα της κυβερνητικής επίθεσης αναδεικνύεται τραγικά επίκαιρη και αναγκαία, εντούτοις στη πόλη μας δεν έχει προχωρήσει αλλά αντίθετα βρίσκεται πολλά βήματα πίσω από τις απαιτήσεις της περιόδου. Είναι κι αυτό ένα δείγμα υποτίμησης της κυβερνητικής
 επίθεσης και λειψής κατανόησης της συγκυρίας από μια σειρά πολιτικούς χώρους και δυνάμεις.

Έτσι, παρότι υπήρχε ανοιχτό-δημόσιο κάλεσμα πάνω στο κεντρικό κοινό κείμενο-πλαίσιο των αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων που βγήκε στην Αθήνα, η παρέμβαση του Σαββάτου στηρίχθηκε κυρίως από το ΚΚΕ(μ-λ) και ανένταχτους αγωνιστές ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης.  

Παρόλα αυτά ήταν μια παρέμβαση με θετικό πρόσημο, με πολλούς τους Καρδιτσιώτες που πέρασαν από την πλατεία και πολλές τις προκηρύξεις που έφυγαν (με το κοινό κείμενο της Αθήνας). Θετική και η ανταπόκριση του κόσμου που έπαιρνε άνετα την προκήρυξη, αν και "μουδιασμένος", δείγμα κι αυτό των δυσκολιών της περιόδου. Ο λαός μας βιώνει μια ζοφερή πραγματικότητα, κατανοεί τα χειρότερα που έρχονται και αναζητά διέξοδο. Οι κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου ανοίγουν κάποιες χαραμάδες ελπίδας. Και αν κάτι χρειάζεται είναι να συνεχιστούν, να ενισχυθούν, να μαζικοποιηθούν, να πολιτικοποιηθούν. Σ’ αυτό οφείλει να συμβάλλει κάθε πολιτική δύναμη και κάθε αγωνιστής. Και σ’ αυτό κρίνεται.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου