για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

παρέμβαση ενάντια σε διώξεις-καταστολή, για υγεία-παιδεία-δουλειά-δικαιώματα

Παρέμβαση στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας έγινε το πρωί του Σαββάτου με αφορμή τη δίκη 4 συμπολιτών μας που σέρνονται κατηγορούμενοι επειδή τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα. Η δίκη έχει οριστεί για τη Τρίτη 30 Μάρτη, ενώ την ίδια μέρα – όπως εκ των υστέρων μάθαμε – δικάζονται και μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) για το μπλόκο που στήθηκε τον Δεκέμβρη του 2019 στον Ε65. Στη κινητοποίηση-παρέμβαση του Σαββάτου καλούσαν με κοινό κείμενό τους το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών, η ποδοσφαιρική ομάδα «Βαγγελίτσα Κουσιάντζα», η Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα και το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας. Η κινητοποίηση στηρίχτηκε και από το ΚΚΕ(μ-λ) που συμμετείχε με μαζικό μοίρασμα της παρακάτω προκήρυξης:  
ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Την ερχόμενη Τρίτη 30 Μάρτη παραπέμπονται σε δίκη 4 συμπολίτες μας επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις ανεμογεννήντριες στα Άγραφα. Είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην αλυσίδα των διώξεων, της αστυνομοκρατίας και της καταστολής απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση. Όπως τα αγροτοδικεία ενάντια σε αγρότες που παλεύουν για την επιβίωσή τους, όπως οι εισαγγελείς ενάντια σε μαθητικές κινητοποιήσεις-καταλήψεις, όπως η κατάργηση του Άσυλου και η εισβολή ΜΑΤ στα πανεπιστήμια, όπως ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, όπως…, όπως… Δεν υπάρχει πεδίο της κίνησης και της ζωής των ανθρώπων του λαού και της νεολαίας που να μη χτυπιέται με αγριότητα από την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του συστήματος συνολικά.
Ο σοκαριστικός, άγριος και απρόκλητος ξυλοδαρμός πολιτών (Νέα Σμύρνη κ.α.),  οι απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, οι προσαγωγές, οι συλλήψεις κλπ αποκάλυψαν πλήρως το βαθμό στον οποίο έχει φτάσει η πολιτική της καταστολής που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση από την εκλογή της.  Ήρθαν να προστεθούν στις απανωτές απαγορεύσεις, τα πρόστιμα και τις προσαγωγές που βλέπουμε όλο και πιο συχνά και στη πόλη μας τους τελευταίους μήνες.
Με την ένταση της κρατικής καταστολής και της αστυνομοκρατίας επιχειρούν να περιορίσουν-καταργήσουν δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες.
Την ίδια ώρα τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τις 7.500, τα lockdown έχουν γίνει περίπου μόνιμο καθεστώς, οι έλεγχοι για επιβολή προστίμων είναι περισσότεροι από τα τεστ για κορωνοιό. Τώρα ξαναδιαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, αφού δεν υπάρχουν άλλες κλίνες ΜΕΘ.
Οι οριζόντιοι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και τα πρόστιμα τα οποία εφαρμόζονται στο όνομα της δήθεν υγειονομικής προστασίας, στην πραγματικότητα είναι μέτρα κοινωνικής καταστολής για να αντιμετωπίσουν την αντίδραση μας στην γιγάντια φτώχεια-ανεργία-ανισότητα. Η «σταδιακή άρση» τους, που ανακοινώνουν, δεν είναι επειδή φάνηκε «φως στο τούνελ», όπως λένε, αλλά επειδή πιέστηκε αρκετά η κερδοφορία της μεγάλης εργοδοσίας, και κυρίως, επειδή «φάνηκε» η αρχή της τουριστικής περιόδου, της «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας.
Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη που πετά τα παιδιά του λαού έξω απ’ την εκπαίδευση συνεχίζει να προκαλεί τις δίκαιες, μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας μαζί με πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.
Ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που θα ήθελε μαζί με άλλα μέτρα να βάλει το λαό στο γύψο έχει σε πολλές περιπτώσεις καταργηθεί στο δρόμο από τμήματα λαού και νεολαίας που παλεύουν για την ανατροπή του.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που κλιμακώνεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα ακόμη αντεργατικό νομοσχέδιο, που επεκτείνει χωρίς αμοιβή το 8ωρο, ενώ φέρνει αντιαπεργιακούς και αντισυνδικαλιστικούς περιορισμούς, ήδη έχει δημιουργήσει τις πρώτες αντιδράσεις. Το νέο αντιασφαλιστικό επίκειται.
 Όλα αυτά συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας και από την οποία αναζητά διέξοδο. Είναι ελπιδοφόρο ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται κινητοποιήσεις που, ανεξάρτητα από αφορμή, έχουν ως υπόβαθρο το συνολικό πλέγμα καταπίεσης που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές μάζες. Αυτές πρέπει να πολιτικοποιηθούν παραπέρα, να συνολικοποιηθούν και μαζικοποιηθούν.
Συνεχίζουμε και να κλιμακώνουμε την πάλη μας:
Ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας. Πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Να σταματήσουν οι διώξεις, να ακυρωθούν τα πρόστιμα,
Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ.
Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη. Δικαίωμα όλων των παιδιών του λαού στις σπουδές, ενάντια στην ένταση των ταξικών φραγμών.
Να μην περάσει η νέα αντεργατική και αντιασφαλιστική επιδρομή. Κάτω τα χέρια απ’ το 8ωρο. Όχι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ! 
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου