για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

μόνη πραγματική καταγγελία της ΕΕ είναι η Αποχή από τις ευρωεκλογές!

Σε ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές καλεί το λαό το ΚΚΕ(μ-λ) με εξορμήσεις και περιοδείες στα χωριά και στην πόλη της Καρδίτσας. Κλιμάκια του ΚΚΕ(μ-λ) επισκεφτήκαν μέχρι σήμερα τα χωριά Μητρόπολη, Αγία Τριάδα, Παλιοκκλήσι, Καλογριανά, Παλαμά, Φράγκο, Αρτεσιανό κ.α. όπου με μοίρασμα φυλλαδίων, με αφίσες, με πανό κ.ά. προβάλλεται η θέση για αποχή από τη φάρσα των ευρωεκλογών. Παρεμβάσεις έγιναν και στο κέντρο της πόλης με πάγκο στη κεντρική πλατεία, αφισοκολλήσεις κλπ.
Για το ΚΚΕ(μ-λ) η θέση της ΑΠΟΧΗΣ είναι μια μάχιμη θέση που την διαδίδει και την παλεύει στο λαό, καλώντας τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία να μην νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, να μην επικυρώσουν με την συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές την αντιδραστική ΕΕ και τις αντιλαϊκές πολιτικές της που φτωχοποιούν τους εργαζόμενους, ξεκληρίζουν την αγροτιά, συντρίβουν εισοδήματα και δικαιώματα και επιφυλάσσουν ένα μαύρο παρόν και ένα κατάμαυρο μέλλον για το λαό και τη νεολαία.

Για το ΚΚΕ(μ-λ) οι ευρωεκλογές είναι μια σχεδιασμένη επιχείρηση για να φιλοτεχνηθεί ένα δημοκρατικό προσωπείο στην αντιδραστική συμμαχία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Το ευρωκοινοβούλιο είναι ένας θεσμός έξωραϊσμού των αντιδραστικών πολιτικών της ΕΕ, ένας θεσμός απλής επικύρωσης των αντιλαϊκών αποφάσεων που παίρνονται στις συνόδους κορυφής και στα διάφορα Eurogroup και EuroWorking Group. Μια "σφηκοφωλιά" που νομιμοποιεί τις πολιτικές ενάντια στα κινήματα κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης και προωθεί τον αντι-κομμουνισμό. Ένας θεσμός που έχει καταρρακωθεί από την αρχή σχεδόν της ύπαρξής του στα μάτια των ευρωπαϊκών λαών και γι' αυτό αντιμετωπίζει την πλήρη απαξίωση με τα αυξημένα ποσοστά αποχής σ’ όλες τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Όλα αυτά τα χρόνια της βαρβαρότητας των μνημονίων ταυτίστηκε με τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Δεν είναι απλά ένα "νεκροταφείο ελεφάντων", ακριβοπληρωμένων βουλευτών που ξέρουν μόνο να χειροκροτούν να προσυπογράφουν αλλά είναι ένα σώμα υποστηρικτών και προπαγανδιστών της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ιδέας που δεν έχει καμία σχέση με το διαχρονικό αίτημα κι ανάγκη συναδέλφωσης των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης. Οι ευρωεκλογές δεν είναι των λαών, είναι των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών. Η διέξοδος για το λαό και τη νεολαία δεν βρίσκεται στη κάλπη αλλά στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον ιμπεριαλισμό, για έξοδο της χώρας από την ΕΕ, για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό.
Εμπρός λαέ, Έξω από το ΝΑΤΟ – Έξω από την ΕΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου