για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν, οι Αμερικάνοι αποβιβάζονται!

Πριν λίγες μέρες κατέφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οχηματαγωγό Green Ridge, το οποίο μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό του Αμερικανικού Στρατού. Περίπου 800 οχήματα αποβιβάστηκαν για να συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις Saber Guardian (σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία) και Decisive Strike (στη Βόρεια Μακεδονία με συμμετοχή Αλβανίας, Βουλγαρίας, Λιθουανίας και Μαυροβουνίου) το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Φαίνεται κατά αυτόν τον τρόπο πως η Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κόμβο στο σχεδιασμό των ΗΠΑ, που θέλουν να αξιοποιήσουν το λιμάνι της για να δημιουργήσουν άλλη μία στρατιωτική βάση στη χώρα μας.
Η “υποδοχή” του Green Ridge έγινε μάλιστα από το γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος περιχαρής αναφέρθηκε στο “υφιστάμενο πλεονέκτημα του λιμένα της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή και τη δυναμική από την πλευρά της ασφάλειας και της οικονομίας”. Ενώ και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης δήλωσε πως: “Η αμερικανική πλευρά είναι μία πολύ σημαντική προστιθέμενη αξία στην προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού”. Με κοινή συναντίληψη “ομοψυχίας”, κανένα από τα αστικά κόμματα ή τους τοπικούς “άρχοντες” δεν αντέδρασε.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Αλεξανδρούπολη αλλά και συνολικά η περιοχή μας, εντάσσεται ακόμα πιο έντονα στα σχέδια των Αμερικάνων
ιμπεριαλιστών, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστήσουν τη βαλκανική χερσόνησο μια ζώνη αποκλειστικής τους επιρροής. Απέναντί τους έχουν το Ρώσικο ιμπεριαλισμό ως βασικό ανταγωνιστή, αλλά και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που προσπαθούν να δημιουργήσουν ξανά νέες ισορροπίες μεταξύ τους. Ανεβάζουν έτσι το θερμόμετρο των πολεμικών κινδύνων, και πυροδοτούν σοβινισμούς και εθνικιστικές αντιπαραθέσεις.
Η πρόσφατη “βιασύνη” των ΗΠΑ να κλείσουν μια σειρά ζητήματα στα Βαλκάνια, αλλά και το “Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019”, φανερώνουν την πρόθεσή τους να σύρουν παραπέρα τη χώρα και το λαό (όπως και τους γειτονικούς λαούς) στα πολεμοχαρή τους σχέδια. Να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα βαθαίνοντας την εξάρτηση, μέσα από τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων, των “επενδύσεων” που ανακοινώνουν, την αναβάθμιση της στρατιωτικής τους παρουσίας, με την πλήρη βέβαια αποδοχή της ντόπιας άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού.
Ο ελληνικός λαός, οι λαοί της γύρω περιοχής δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Με κοινό μέτωπο αντίστασης και πάλης, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, μπορούν και πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Να αναπτύξουν ένα ισχυρό κίνημα που δεν θα επιτρέψει να γίνουμε κρέας για τα κανόνια των αρπακτικών του πλανήτη!
Ειδικά στη σημερινή συγκυρία, με τη φάρσα των ευρωεκλογών να πλησιάζει, η στάση καταγγελίας της ιμπεριαλιστικής ΕΕ μέσω της αποχής από τις ευρωκάλπες, πρέπει να μετατραπεί σε στάση αγωνιστικής διεκδίκησης για την επόμενη μέρα.
Εμπρός λαέ, έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΕ!
Να κλείσουνε οι βάσεις του θανάτου! Καμιά δημιουργία νέας βάσης!
Καμιά διευκόλυνση στους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες των λαών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου