για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

κοινός εχθρός των ελλήνων και των προσφύγων-μεταναστών είναι ο ιμπεριαλισμός και ο πόλεμος που προκαλεί!

Ο πόλεμος που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) στη Συρία συνεχίζεται - παρά τις προσωρινές και ρευστές «ανακωχές» - καταστρέφοντας τη χώρα αυτή και δημιουργώντας καθημερινά χιλιάδες νέους πρόσφυγες. Τα συνολικότερα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, λόγω των πολύ οξυμένων ανταγωνισμών τους και με θύματα πάντα τους λαούς, σχέδια που εμπλέκουν όχι μόνο τη Μέση Ανατολή, αλλά και τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, αποτελούν πλέον μια μόνιμη και επικίνδυνη πραγματικότητα. Οι κίνδυνοι νέων εστιών πολέμου αλλά και γενικότερων αναφλέξεων είναι υπαρκτοί, ενώ η εγκατάσταση του ΝΑΤΟϊκού στόλου στο Αιγαίο ανεβάζει τους όρους αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών. Γεγονός που μαζί με τις Βάσεις και τις κάθε είδους «διευκολύνσεις» που παραχωρεί η κυβέρνηση στους αμερικάνους, εμπλέκει άμεσα και τη χώρα μας, παράλληλα με την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στους αμερικανοΝΑΤΟΪκούς.
Σ΄ αυτό το «φόντο» όπου οι λαοί προορίζονται να γίνουν «κρέας για τα κανόνια» των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, διαδραματίζονται κι οι τελευταίες εξελίξεις απέναντι στη μαζική προσφυγιά και τους ξεριζωμένους λαούς. Στη φάση αυτή, όξυνσης της οικονομικής κρίσης του συστήματος, οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. δεν επιθυμούν τη μαζική αποδοχή των προσφύγων, οι οποίοι θα προορίζονταν βέβαια για τα σκλαβοπάζαρά τους και για αιματηρή και κερδοφόρα εκμετάλλευση. Αλλά ορθώνουν φραγμούς υιοθετώντας μια σκληρά αντι-μεταναστευτική στάση. Αυτό εκφράστηκε και με την πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλέποντας με τα αντιμεταναστευτικά μέτρα της ΕΕ, στα οποία ωστόσο συναίνεσε, η χώρα από σημείο διέλευσης των προσφύγων προς την Ευρώπη να μετατρέπεται σε τόπο εγκλωβισμού τους, βρισκόμενη κάτω από την πίεση που δημιουργεί αυτός ο εγκλωβισμός αλλά και μπροστά στην υποχρέωση να παράσχει ανθρώπινες συνθήκες ζωής, σίτισης, στέγασης, περίθαλψη σ’ αυτούς τους ανθρώπους αντιμετωπίζει σαν «απειλή» την διεκδίκηση τους από τους πρόσφυγες και τον αλληλέγγυο ελληνικό λαό, και, σε ευθυγράμμιση με τη συμφωνία που έκανε με την ΕΕ, προχωρεί σε μέτρα εντεινόμενης αστυνόμευσης τους και «απώθησης» τους. Οι απελάσεις, η αστυνομική καταστολή με ΜΑΤ και Λιμενικούς (μέχρι και ΜΑΤ απ΄ τη Γαλλία έφεραν…), τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τίθενται σε εφαρμογή. Την ίδια στιγμή δουλεύεται και η δημιουργία κλίματος φοβίας του λαού μας απέναντι στους πρόσφυγες («αύξηση εγκληματικότητας», «εμφάνιση ασθενειών», «πιθανή ύπαρξη τζιχαντιστών») στο οποίο συνδράμουν βέβαια τα ΜΜΕ. Γίνεται προσπάθεια να στιγματισθούν οι πρόσφυγες ως «κίνδυνος» -προσπάθεια που ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού και των φασιστικών δυνάμεων - και να παρεμποδισθεί η πολιτική παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, με τον χαρακτηρισμό της ως «ύποπτης» και «προβοκατόρικης». 

Η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη, όπως στερούν δικαιώματα και είναι ενάντιοι σε κάθε αγώνα αντίστασης και διεκδίκησης του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι σε αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, έτσι αρνούνται τα προσφυγικά δικαιώματα και κινητοποιούν κατασταλτικούς και συκοφαντικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς για να προλάβουν και αποτρέψουν την διεκδίκηση τους. 
Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει επιδείξει μαζικά την αυθόρμητη αλληλεγγύη του απέναντι στα θύματα του πολέμου, έχει κοινούς εχθρούς με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτοί που φέρνουν τα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανεργία στο λαό μας – οι ιμπεριαλιστές – αυτοί που φέρνουν στρατιωτικές βάσεις και στόλους, είναι οι ίδιοι που με τον πόλεμο και την εξαθλίωση γεννούν την προσφυγιά. 
Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει ν΄ αγωνιστούν από κοινού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο! 
Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει ν΄ ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης για ζωή και δικαιώματα! 
Ο ελληνικός λαός θα σταθεί αλληλέγγυος στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στα κηρύγματα ρατσισμού και ξενοφοβίας! 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!
ΕΞΩ Ο ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠ΄ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ! ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΑΣΥΛΟ-ΕΓΓΡΑΦΑ-ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! 
9.4.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου