για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ

σήμερα Tετάρτη 13 Απρίλη,
7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο

Για να οικοδομηθεί και να εκδηλωθεί για άλλη μια φορά μαζικό, ισχυρό πανεκπαιδευτικό κίνημα που, κόντρα στις επιλογές και τους σχεδιασμούς του συστήματος, θα επιβάλλει Μαζικούς Διορισμούς Εκπαιδευτικών, Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
Αιτήματα που ενοποιούν, συσπειρώνουν, αποτελούν κοινή βάση των εκπαιδευτικών – μονίμων και αδιόριστων.
Οι Μαζικοί Διορισμοί αποτελούν προϋπόθεση για τη διατήρηση των συνθηκών εργασίας των μονίμων εκπαιδευτικών  (ωράριο, προγράμματα, κινητικότητα κλπ) αλλά και τη διασφάλιση της μονιμότητας της εργασίας (δυναμιτίζεται από την αύξηση της ελαστικής απασχόλησης).
Είναι επίσης το αίτημα που μπορεί να αποτελέσει γέφυρα προς τους γονείς και τους μαθητές, αφού οι συνέπειες της αδιοριστίας (συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων, συγχωνεύσεις τμημάτων, ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς κλπ) αποτελούν ευθεία βολή και προς το μαθητόκοσμο.
ακολουθεί ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών για τους «διορισμούς» αναπληρωτών
Διάταξη «διορισμού» αναπληρωτών - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ανατροπή των πινάκων, απαξίωση της προϋπηρεσίας και κανιβαλισμός 

στο φόντο των μηδενικών διορισμών και της μαζικής περικοπής θέσεων

Ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας την πρόταση διάταξης για τον τρόπο διορισμού αναπληρωτών. Την ίδια στιγμή «επιμένει» στα λόγια στις 20.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών την ίδια στιγμή που ό ίδιος ο υπουργός ενημερώνει τις ΟΛΜΕ – ΔΟΕ ότι «δεν μπορεί να κάνει καμία ανακοίνωση για μόνιμους διορισμούς μέχρι να τελειώσει η αξιολόγηση» και… «δημοσιογραφικές πηγές» σημειώνουν ότι η έγκριση 2.000 διορισμών θα αποτελεί κατόρθωμα! 
Παράλληλα, ο Πελεγρίνης αποκαλύπτει ότι φέτος ξοδεύτηκαν 160 εκατομ. για προσλήψεις και έχουν μείνει από ΕΣΠΑ άλλα 190 εκατομ. μέχρι το 2020! Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του υπουργού τα κενά φέτος (παρά την πρόσληψη 22.000 αναπληρωτών) παραμένουν 3.763.
Στο σχέδιο διάταξης διορισμού αναπληρωτών πριμοδοτεί γενναία (με άλλοθι νομικές προσεγγίσεις του ΣτΕ) τον ΑΣΕΠ και εισάγει αξιολογικά κριτήρια από δύο πλευρές: μοριοδοτεί το βαθμό πτυχίου και το βαθμό επιτυχίας των δύο τελευταίων διαγωνισμών ΑΣΕΠ (μισό έως ένα μόριο κάθε βαθμολογική μονάδα που συγκέντρωσε ο υποψήφιος πάνω από τη βαθμολογική βάση). Με βάση τα ελάχιστα νούμερα διορισμών, ουσιαστικά θέτει ως μοναδικό κριτήριο την επιτυχία τους διαγωνισμούς και απαξιώνει εντελώς την προϋπηρεσία (η οποία μάλιστα έχει ανώτατο όριο μορίων μόλις τα 16,80!), ενώ καταργεί την πριμοδότηση των δυσπρόσιτων. Ανατρέπει έτσι συνολικά τους πίνακες και οδηγεί τους αναπληρωτές σε παραπέρα διαίρεση και ανθρωποφαγία.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, το κράτος που έστειλε τους αναπληρωτές να δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με την ελπίδα ότι κάποτε θα διοριστούν, τώρα τους λέει ότι ούτε καν θα τους ξαναπάρει αναπληρωτές.
Με αυτόν τον τρόπο θέλει επίσης να καλύψει την πολιτική της αδιοριστίας μέσα σε έναν αχό καταγγελιών και αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες αναπληρωτών για να αποκρυβεί ο πραγματικός ένοχος.
Ανακεφαλαιώνοντας: Δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανένας από την απλή παράθεση των παραπάνω στοιχείων, ότι η πολιτική ΟΟΣΑ-ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο (την ίδια ώρα που εντρυφεί στη φάρσα του «Διαλόγου») είναι μια πολιτική μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας, αδιοριστίας και –κατά συνέπεια- παραπέρα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών. Η επίθεση που δέχεται το πιο βάρβαρα χτυπημένο κομμάτι του κλάδου, οι αναπληρωτές, θα συμπαρασύρει το εργασιακό καθεστώς των μόνιμων και θα έχει άμεση συνέπεια στη λειτουργία των σχολείων, δηλαδή, στο δικαίωμα των παιδιών του λαού στη δωρεάν δημόσια παιδεία. Απέναντι σε αυτή τη συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση, απέναντι στη συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματά μας, μόνη λύση είναι ο ενιαίος αγώνας καταρχήν όλων των εκπαιδευτικών μόνιμων και αναπληρωτών αλλά και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και τη νεολαία.
• Ενάντια στην τακτική της διαίρεσης και του κανιβαλισμού.
• Ενάντια στην πολιτική ΕΕ-ΟΟΣΑ-κυβέρνησης που επιτίθεται στα δικαιώματα στις σπουδές και στη δουλειά.
• Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η ΔΙΑΤΑΞΗ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
• ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
ΟΛΟΙ στις συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου