για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

καμπάνια της «Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ.» για τα αγροτικά

Καμπάνια για τα αγροτικά ζητήματα γίνεται αυτές τις μέρες από τη «Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ.» της Καρδίτσας με περιοδείες σε χωριά του νομού, συζητήσεις με τους αγρότες και μοίρασμα προκήρυξης. Η  «Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ.»  καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους, να τους ζωντανέψουν, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ  τα νέα μέτρα του 3ου μνημόνιου που είναι μέτρα εξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιαγροτικής πολιτικής, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ παλιών και νέων μνημονίων.
Η προκήρυξη της ΛΑΑΑΣ που μοιράζεται:
 Ξεσηκωμός!
Όλοι στις κινητοποιήσεις
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξόντωσης της αγροτιάς


Χειρότερες μέρες, με λιγότερο εισόδημα, περισσότερη φτώχεια και μεγαλύτερη εξαθλίωση έρχονται για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες της χώρας μας.
Εκατομμύρια είναι φέτος η χασούρα των αγροτών  από τις μειωμένες παραγωγές σε σιτάρια, βαμβάκια και άλλες καλλιέργειες. Σε πολλά χωριά η μείωση της παραγωγής ξεπερνά το 50%. Άμα υπολογίσουμε και την υποβαθμισμένη ποιότητα και τα χιλιάδες στρέμματα που μένουν αμάζευτα λόγω βροχής, έχουμε μια από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών.
Σαν να μην έφτανε ο καιρός, έχουμε και την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  αντί να πάρει μέτρα για να προστατέψει το αγροτικό εισόδημα, ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή τα νέα «προαπαιτούμενα» του 3ου μνημόνιου που υπέγραψε με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και που είναι μέτρα εξόντωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου όχι μόνο διατήρησε και εφάρμοσε κατά γράμμα τα αντιαγροτικά μέτρα του 1ου και 2ου μνημόνιου των Σαμαρά-Βενιζέλου (φόρος 13% από το πρώτο ευρώ, τεκμήρια κλπ), όχι μόνο ψήφισε νέα χειρότερα μέτρα (διπλασίασαν την προκαταβολή φόρου από 27,5% στο 55%, αύξησαν το ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 13% στο 23%, κατάργησαν την επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου κλπ), τώρα φέρνουν  ακόμα χειρότερα:  σε βάθος 2ετίας (μέχρι το 2017) θέλουν να διπλασιάσουν το φόρο των αγροτών (από 13% στο 26%), να διπλασιάσουν την προκαταβολή (από 55% στο 100%), να καταργήσουν τις 12.000 € αφορολόγητο στις επιδοτήσεις, να τριπλασιάσουν τις εισφορές ΟΓΑ (εναρμόνιση με το ΙΚΑ) κλπ όπως απαιτεί το 3ο μνημόνιο που υπέγραψαν.
Κυβέρνηση-ΕΕ- ΔΝΤ έχουν στόχο να πετάξουν από την παραγωγή τους φτωχομεσαίους αγρότες, να τους ξεκληρίσουν, να εγκαταλείψουν  χωράφια και καλλιέργειες ώστε να γίνει φτηνότερη η αγροτική γη και να γίνει γρηγορότερα η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια του κεφάλαιου και των σύγχρονων νεοτσιφλικάδων. Ούτε οι επιδοτήσεις δεν θα γλυτώσουν αφού με τη νέα ΚΑΠ θα μειωθούν μέχρι και 50% ως το 2019 ενώ θα δεσμεύονται για να ξοφληθούν χρέη, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ κλπ.
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, όλοι αυτοί που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και μαζί συμφώνησαν σ’ αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα με τα 229 ΝΑΙ στη Βουλή, σήμερα το παίζουν φιλοαγρότες. Τάχα νοιάζονται για τα αγροτικά προβλήματα, τάχα διαφωνούν και τάχα έχουν αντιρρήσεις. Τα «αντισταθμιστικά» και τα «ισοδύναμα» που λένε (βιβλία εσόδων-εξόδων, κάρτα αγρότη, «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» κλπ) είναι στάχτη στα μάτια και εξυπηρετούν την ίδια πολιτική του ξεκληρίσματος των φτωχών και μεσαίων αγροτών.  Θέλουν να ξεγελάσουν, να αποπροσανατολίσουν, να εκτονώσουν την οργή των αγροτών και να αποτρέψουν μπλόκα και κινητοποιήσεις.
Είναι πρόκληση και υποκρισία να μιλάς για «αυτάρκεια», «εθνική παραγωγή» κλπ και από την άλλη να μην λες κουβέντα για την ΚΑΠ ή την ΕΕ που ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους αλλά να είσαι με το κεφάλαιο και τους μεγαλοαγρότες,  όπως κάνει και η τάχα «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή.
Είναι πρόκληση και υποκρισία τα κόμματα των μνημονίων και της υποτέλειας να μιλάν για «ισοδύναμα» ενώ την ίδια στιγμή δίνουν όρκους ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία με τους «δανειστές» και παραμένουν σταθερά στις ράγες των μνημονίων και της ΕΕ.
Δεν υπάρχουν «ισοδύναμα» και «αντισταθμιστικά» στην εξάρτηση. Δεν έχουν κανένα σχέδιο ο Τσίπρας και η αστική τάξη για «ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου και της χώρας» – όπως  λένε – όταν  υπογράφουν μνημόνια και βαθαίνουν την εξάρτηση από τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.
Όσο για το ΚΚΕ, διαφωνεί με τα μέτρα αλλά μπροστά στην ολομέτωπη αντιαγροτική επίθεση, τσουβαλιάζει δεκάδες αιτήματα (από την ΚΑΠ μέχρι τον… Αχελώο) για να αποφύγει την κεντρική αντιπαράθεση και την πραγματική σύγκρουση με την κυβέρνηση. Στο όνομα της «αντεπίθεσης» και της «προοπτικής» υποτιμά τις άμεσες διεκδικήσεις και την αναγκαιότητα Μετώπου Αντίστασης για το μπλοκάρισμα των μέτρων και την ανατροπή της επίθεσης.  Αρνείται την αντιϊμπεριαλιστική κατεύθυνση της λαϊκής πάλης  και μεταθέτει τις απαντήσεις στο μέλλον με τον «παραγωγικό συνεταιρισμό» και τη «Λαϊκή Εξουσία».
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ χρειάζεται ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.  
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για να μην καταργηθεί το αφορολόγητο, να μην περάσει η διπλάσια φορολογία, να μην αυξηθεί η προκαταβολή, να μην αυξηθούν οι εισφορές στον ΟΓΑ , να μην καταργηθεί η επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο κλπ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ για τιμές στα προϊόντα, για αποζημιώσεις και για αγροτικό εισόδημα που να καλύπτει το κόστος της ζωής.
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-Α.Α.Σ. καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους, να τους ζωντανέψουν, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ παλιών και νέων μνημονίων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιαγροτικής πολιτικής.

Καρδίτσα, Οκτώβρης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου