για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

εκλογές στο σύλλογο δασκάλων Καρδίτσας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΔΟΕ

 Έγιναν χθες (28-5-15) οι προγραμματισμένες εκλογές του συλλόγου Α/μιας  Καρδίτσας για τους αντιπροσώπους στην επικείμενη συνέλευση της ΔΟΕ, που θα γίνει στα μέσα Ιούνη.
Προηγήθηκε η τακτική συνέλευση του συλλόγου, με κύρια χαρακτηριστικά, τη μικρή μαζικότητα και την απουσία πολιτικών τοποθετήσεων. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απ’ την επικείμενη εκλογή των Διευθυντών  και άλλων ανούσιων ζητημάτων ενώ κατά βάσει απουσίαζε η πολιτική τοποθέτηση από τις κυρίαρχες παρατάξεις. Οι πρώτες ουσιαστικές τοποθετήσεις ακούστηκαν όταν πήραν το λόγο τα απλά μέλη, θέτοντας τα πραγματικά επίδικα της περιόδου. Η προσπάθεια που έγινε από συγκεκριμένα μέλη- που διαχώρισαν τη θέση τους απ’ την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και αποχώρησαν, με πλατιά προδημοσιευμένο κείμενό τους-  να θέσουν ψήφισμα για το επικίνδυνο της μεθόδευσης της κυβέρνησης σχετικά με  τον τρόπο επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, προσέκρουσε στη μεθοδευμένη κατ’ ουσία άρνηση του προεδρείου και του συνόλου των παρατάξεων.  Όλες οι παρατάξεις – δεξιών και… αριστερών – δίνουν τη μάχη για την εκλογή των δικών τους στελεχών, παραβλέποντας το εξόφθαλμο της μετατροπής των συλλόγου διδασκόντων σε αξιολογικό μηχανισμό! Βλέπουν το τυράκι αλλά κάνουν πως δε βλέπουν τη φάκα! Για κάποιους, σημαντικότερο φαίνεται ότι είναι η εξυπηρέτηση  της κυβερνητικής πολιτικής και όχι το συμφέρον των εκπαιδευτικών , οι οποίοι απ’ το Σεπτέμβρη θα βρεθούν –σύμφωνα με τον Κατρούγκαλο και του συμβουλάτορα αυτού… ΟΟΣΑ- στο μάτι του κυκλώνα. Αξιοπερίεργη  είναι και η στάση του ΠΑΜΕ που στην ουσία δεν διαφοροποιείται ουδόλως . Ενώ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, συμφωνούσε απόλυτα, στις τοποθετήσεις του δεν είπε κουβέντα! Ίδωμεν!
Εν κατακλείδι, αυτό που με αφορμή και τη συνέλευσή μας φάνηκε, είναι η διάψευση όσων έβλεπαν ότι μια «αριστερή κυβέρνηση» θα ευνοούσε το κίνημα αφού θα ήταν «πιο εύκολο να διεκδικήσει» τα αιτήματά του. Που αυθαίρετα σχεδίαζαν αριστερές μετατοπίσεις στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα «μάζευε», θεωρώντας ότι ο κόσμος θα αναζητούσε άλλες πιο αριστερές διεξόδους. Στην πραγματικότητα, πέρα απ’ τη «δικαίωση» των προηγούμενων  μνημονιακών πολιτικών, η κατάσταση στο μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα διαμορφώνεται αρκετά αρνητική, με κυρίαρχο στοιχείο  την αδράνεια, τη σύγχυση, και την κοινοβουλευτικοποίηση των σωματείων, με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των… κολαούζων τους να κάνουν ότι μπορούν για τη διατήρησή της.

Το ανησυχητικό αυτή τη στιγμή και για το δικό μας σωματείο, εκτός των παραπάνω, είναι και η κυριαρχία της συνδιαχειριστικής  λογικής που είναι ταυτόσημη σε όλες, μα σε όλες, τις παρατάξεις που υπάρχουν και δρουν αυτή την περίοδο. Αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σωματείο μας πρέπει να ανατραπεί. Μόνο που αυτό θα πρέπει να τεθεί με όρους κινήματος και όσοι βλέπουν αυτή την αναγκαιότητα πρέπει να θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρέτηση αυτής της αναγκαιότητας.
ΝΦ
Τα αποτελέσματα:

2015
2013
ΨΗΦΙΣΑΝ
ΛΕΥΚΑ
ΑΚΥΡΑ
ΨΗΦΙΣΑΝ
ΛΕΥΚΑ
ΑΚΥΡΑ
625
41
13
652
32
9
Παρατάξεις
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ
ΨΗΦΟΙ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΕΔΡΕΣ
Ενωτική Δράση
254
44,48%
3
210
34,37%
3
ΔΑΚΕ
178
31,17%
2
191
29,13%
2
Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ)
76
13,31%
1
73
11,95%
-
ΔΗΣΥ
63
11,03%
-
137
22,42%
2

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου