για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026

Νίκαια Λάρισας / Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων: Συνάντηση με Μητσοτάκη η απόφαση

Το Σάββατο 10 Γενάρη πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας στην Λάρισα η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτικών μπλόκων με βασικό ζήτημα την συνάντηση με τον Μητσοτάκη μετά την πρόσκληση που τους απηύθυνε αφού πρώτα Χατζηδάκης και Τσιάρας είχαν «εξειδικεύσει» τα μέτρα – κοροϊδία της κυβέρνησης.

Η σύσκεψη ήταν πολύ μαζική με εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφους – εκπροσώπους μπλόκων από όλη την Ελλάδα να έχουν κατακλύσει τον χώρο, στην καταγραφή που έγινε στην σύσκεψη συμμετείχαν 57 μπλόκα.

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχείλιζαν στις κουβέντες τους, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, μέσα και έξω από την αίθουσα ενώ σημαντική ήταν η παρουσία νέων αγροτών.

Στην Πανελλαδική σύσκεψη
παραβρέθηκε για να
εκφράσει την στήριξη του
και το ΚΚΕ(μ-λ) 
Στις τοποθετήσεις τους ήταν χαρακτηριστικές οι φράσεις «να φύγουμε από τα μπλόκα να πάμε πού;», «παρόλη την κούραση πρέπει να αντέξουμε», «αν φέτος με τόσα τρακτέρ στους δρόμους και τόσο κόσμο στο πλάι μας δεν νικήσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας», «θα φύγουμε από τα μπλόκα μόνο νικητές». Ενώ πολλοί στις τοποθετήσεις τους έβαλαν σαν πρώτο ζήτημα την διεκδίκηση της άρσης των δικογραφιών που έχουν σχηματισθεί από την αστυνομία για τους αγωνιστές αγρότες των μπλόκων και κατήγγειλαν την καταστολή απέναντί τους.

Το ζήτημα που κυριάρχησε στην σύσκεψη ήταν το αν θα πάνε ή όχι στο Μαξίμου και τι μπορούν να περιμένουν από την συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Η πρόταση που έγινε από την ΠΕΜ (Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων) έβαζε σαν στόχο «να αποσπάσουμε ότι περισσότερο μπορούμε από την συνάντηση και στην συνέχεια να αποφασίσουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας». Ενώ ταυτόχρονα υπήρχε έντονο κάλεσμα από την ΠΕΜ για την διατήρηση της ενότητας των μπλόκων στην λήψη των αποφάσεων καθώς τόσο στα μπλόκα όσο και μέσα στην αίθουσα στις συζητήσεις υπήρχε μεγάλος προβληματισμός τι εξυπηρετεί μία συνάντηση και ένας διάλογος αφού η κυβέρνηση έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των μπλόκων έλεγαν ότι «ξέρουμε ότι αυτός ο διάλογος είναι προσχηματικός αλλά πρέπει να πάμε για να

βουλώσουμε στόματα» ή άλλες τοποθετήσεις που έλεγαν «ότι πρέπει να πάμε για επικοινωνιακούς λόγους». Σε όλες τις τοποθετήσεις υπήρχε η εκτίμηση ότι ο Μητσοτάκης «δεν πρόκειται να δώσει τίποτα και πρέπει την επόμενη μέρα της συνάντησης να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας». Ταυτόχρονα οι περισσότεροι δεν στήριξαν ένα αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στην διάρκεια της συνάντησης καθώς εκτιμούσαν ότι αυτό πρέπει να το κρατήσουν για μετά και δεν θέλουν να παρουσιάσουν μία «κορύφωση» αλλά να το κρατήσουν για αργότερα. Μέσα σε αυτό το κλίμα πάρθηκε η απόφαση για συνάντηση την Τρίτη 13 Γενάρη με την δέσμευση ότι την Τετάρτη θα γίνουν συνελεύσεις στα μπλόκα για να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα και την συνέχιση του αγώνα τους.

Στην Πανελλαδική σύσκεψη παραβρέθηκε για να εκφράσει την στήριξη του αγώνα των αγροτών το ΚΚΕ(μ-λ) με την συμμετοχή συντρόφων από όλες τις θεσσαλικές πόλεις και μοιράστηκε η προκήρυξη της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου