για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

συγκέντρωση και διαδήλωση εναντία στις διώξεις εκπαιδευτικών

Υλοποιώντας την απόφαση της προχθεσινής σύσκεψης στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας που κάλεσε η ΕΛΜΕ, πραγματοποιήθηκε απογευματινή συγκέντρωση την Παρασκευή 19/10 στην κεντρική πλατεία της πόλης  και πορεία με κεντρικό σύνθημα το σταμάτημα των  πειθαρχικών διώξεων των τριών αγωνιστών για συνδικαλιστική δράση.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, εκτός από την ΕΛΜΕ, η επιτροπή ειρήνης, η οποία είχε λίγο πριν πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, το εργατικό κέντρο , το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ , το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η ΕΟΑΣΚ και το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα.
Το επίμαχο ζήτημα που κινητοποιεί σήμερα πλήθος εκπαιδευτικών και εργαζόμενων σε όλη τη χώρα είναι και σοβαρό και άκρως ανησυχητικό. Δεν αφορά μόνο του τρεις αγωνιστές που διώκονται αλλά αφορά κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του λαού, κάθε αγωνιστή που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης. Όπως τονίζεται στις ανακοινώσεις των σωματείων των εκπαιδευτικών, τέτοιες διώξεις και μάλιστα με απειλή απόλυσης είχαμε να δούμε απ΄την εποχή της Χούντας, και αυτό θα έπρεπε και πρέπει να σημάνει συναγερμό και γενικό ξεσηκωμό κυρίως γι΄αυτούς που δηλώνουν ότι εκφράζουν το κίνημα και φυσικά την αριστερά πρωτίστως αλλά και όλο το λαό. Η κακόφημη αξιολόγηση, δια στόματος υπουργού παιδείας - και όχι μόνο-, επιβάλλεται να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» για να υποταχτούν οι εκπαιδευτικοί και να γίνουν ο ιμάντας μεταβίβασης στους μαθητές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Παρόλο που οι επιδιώξεις του συστήματος και της κυβέρνησης ήταν και είναι γνωστές, οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και η …αριστερά "μας" ουδέποτε ανέλαβαν την ευθύνη να τις αντιπαλέψουν. Ίσα-ίσα τα τελευταία χρόνια έστρωναν το χαλί και έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να υπονομεύσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου. Αντίστοιχα και στο σημερινό κάλεσμα συμμετείχαν διά αντιπροσώπων χωρίς καμιά προσπάθεια κινητοποίησης και μαζικοποίησης της συγκέντρωσης. Επίσης σοβαρή αναντιστοιχία με τη κρισιμότητα του ζητήματος υπήρξε και από τη μεριά των εκπαιδευτικών και αυτό –αν συνεχίσει έτσι- θα σημάνει τεράστια ήττα τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές και όλο τον λαό. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι αξιόλογη η προσπάθεια της ΕΛΜΕ Καρδίτσας να ανοίξει το ζήτημα στο λαό  και αφήνει παρακαταθήκες σε μια περίοδο δύσκολη για το κίνημα. Τέλος δόθηκε νέο ραντεβού στην απεργία της ΔΟΕ την Τετάρτη 23/10, που είναι και η εκδίκαση του Πειθαρχικού για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς.





  
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου