για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

συγκέντρωση ενάντια στη ποινικοποίηση των αγώνων

Συγκέντρωση καταγγελίας της ποινικοποίησης των αγώνων και της «βιομηχανίας» διώξεων σε βάρος αγωνιστών του κινήματος έγινε προχθές το απόγευμα (Δευτέρα 3/10) στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή την δίκη 4 αγωνιστών που τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας (
ΕΔΩ) όπου συνεδρίαζαν για την παραχώρηση δημόσιας έκτασης σε ιδιώτες (10 δασικά τεμάχια 38 περίπου στρεμμάτων) για την εγκατάσταση πυλώνων και άλλων υποδομών μεταφοράς ρεύματος από αιολικά εργοστάσια που επιδιώκουν να κατασκευάσουν στα Άγραφα.  
Μετά τη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν με πανό η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και στα Αιολικά στα Άγραφα, το ΚΚΕ(μ-λ) κ.α. ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. 
Συγκέντρωση επίσης έγινε και το πρωί της επόμενης ημέρας (Τρίτη 4/10) έξω από τα δικαστήρια
όπου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας δικάζονταν οι 4 αγωνιστές με κατηγορίες «
διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού, απόπειρα διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού, βία κατά υπαλλήλων από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού»(!). Για άλλη μια φορά το δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας αστυνομοκρατούνταν, με κλούβες, ΜΑΤ, και αστυνομικούς, ένστολους και με πολιτικά, να έχουν κατακλύσει το χώρο μέσα και έξω από τα δικαστήρια. Επιχειρήθηκε μάλιστα και απαγόρευση εισόδου σε πολίτες που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη δίκη, κάτι που τελικά αποτράπηκε κάτω από την αντίδραση και τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Κατά την ακροαματική διαδικασία, κυρίως από τις αντιφάσεις των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας αλλά και του πρώην δήμαρχου, επίσης μάρτυρα κατηγορίας, έγινε φανερό το κατασκευασμένο των κατηγοριών καθώς και η μεθοδευμένη στοχοποίηση αγωνιστών. Όπως τονίστηκε και από τους συνήγορους υπεράσπισης (ΕΔΩ), στόχος δεν είναι οι 4, αλλά συνολικά ο λαός και η νεολαία, ο καθένας που τολμά να διεκδικεί και να αντιστέκεται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, ενάντια στη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην ενεργειακή εξάρτηση, στην εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στην ενεργειακή φτώχεια που αυτή φέρνει για τα λαϊκά νοικοκυριά. 
Τελικά η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη 11/10.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου