για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

διεκπεραιώθηκε η ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία!

Ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία η χθεσινή και η συγκέντρωση που καλέστηκε από δεκάδες σωματεία, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό κέντρο, φορείς και κόμματα, περισσότερο ως διεκπεραίωση το είδαν όλοι οι καλούντες,  παρά ως ευκαιρία να καταγγελθεί η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης  συνολικά για το ζήτημα της υγείας του λαού και δη την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου της πόλης μας. Οι μερικές δεκάδες που πλαισίωσαν τη συγκέντρωση σε καμιά  περίπτωση δεν αντιστοιχούσαν ούτε στα πολλά καλέσματα των φορέων, αλλά πολύ περισσότερο στο πραγματικό τεράστιο έλλειμμα που υπάρχει στις υποδομές και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας.

Βρισκόμαστε στην επέλαση του τετάρτου κύματος της πανδημίας, με εκατόμβη νεκρών καθημερινά, συνέπεια της  χρόνιας εγκατάλειψης και της διάλυσης των δομών των δομών υγείας από την κυβέρνηση που αντί  να προσλάβει προσωπικό απειλεί με απόλυση τους ανεμβολίαστους  οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό εκτός του συστήματος υγείας! Η δε πολιτική που ακολουθεί  η κυβέρνηση ( ανοσία της αγέλης) επιβαρύνει και πιέζει καθημερινά το υποβαθμισμένο σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να χάνονται συνάνθρωποί μας εκτός  Μ.Ε.Θ,  μένοντας αβοήθητος ο λαός  και με την «ατομική ευθύνη» να τον …βαραίνει! 
Είναι φανερό ότι:  μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης και διάλυσης του συστήματος υγείας, υπάρχει παράλληλα και η διαλυτική κατάσταση των σωματείων και του κινήματος. Κίνημα «δια αντιπροσώπων» από σωματεία-σφραγίδες που εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους και το λαό σε ρόλο θεατή και ψηφοφόρου, κίνημα εικονικό, κίνημα που αρκείται στη φωτογραφία και τη διεκπεραίωση! Κίνημα που δεν αντιστοιχεί στα τεράστια και πολύπλευρα ζητήματα ζωής που αντιμετωπίζει ο λαός μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου