για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

70 χρόνια ΝΑΤΟ: Κάλεσμα σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για συνδιοργάνωση αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης

 Σάββατο 12 Φλεβάρη – 6:30 μμ
Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Η Ελλάδα σε πλήρη στοίχιση και πρόσδεση στις απαιτήσεις και τους πολεμικούς σχεδιασμούς των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ολόκληρη μια πολιτικο-στρατιωτική πλατφόρμα στην υπηρεσία της περικύκλωσης της Ρωσίας. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας οι βάσεις σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Βόλο (στρατόπεδο «Γεωργούλα» ) αποτελούν πλατφόρμες επίθεσης για χώρες και λαούς.

Στο φόντο της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Δύσης με τη Ρωσία, αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αναδειχτεί πολύ πιο βαριά και καθοριστική για τις τύχες της χώρας και του λαού μας,

Η αντιπαράθεση ΗΠΑ και Δύσης με τη Ρωσία έχει πρώτο και βασικό επίδικο τον έλεγχο της Ουκρανίας, αλλά έχει ήδη απλωθεί και έχει οξύνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε όλη την ευρύτερη περιοχή, από τις χώρες της Βαλτικής ως τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική. Δηλαδή, σε ολόκληρο το τόξο που η κυβέρνηση έχει αναλάβει ευθύνες «υπηρεσιών», με βάση τις συμφωνίες με Γαλλία και κύρια με ΗΠΑ.

Η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, η Θεσσαλία είναι σε άμεση εμπλοκή της πρώτης πολεμικής γραμμής του μετώπου που διαμορφώνει η σύγκρουση των ιμπεριαλιστών, την οποία τροφοδοτεί με πολεμικό υλικό. Αποκαλύπτοντας τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός μας, στη βάση της πολιτικής του «ανήκουμε στη Δύση», στη βάση της κυβερνητικής διακήρυξης «να χύσουμε το αίμα μας για τους Αμερικάνους».

Η αστική τάξη θα «γιορτάσει» στις 18 Φλεβάρη τα 70 χρόνια από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, που σύμφωνα με τα κηρύγματα της αστικής υποτέλειας αποτελεί «βάθρο της ασφάλειας» για το λαό και τη χώρα, την ίδια στιγμή που, στη βάση αυτής της ένταξης, σέρνει τη χώρα και το λαό στους κινδύνους ενός ματοκυλίσματος των λαών της περιοχής!

Γι’ αυτό είναι απολύτως άμεση και επιτακτική αναγκαιότητα ο λαός και η νεολαία της χώρας να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους λαούς της περιοχής, την ανάγκη να διαμορφωθεί Μέτωπο πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου