για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

κάλεσμα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ προς τους καθηγητές της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Μετά από δυο χρόνια διεξάγονται ξανά εκλογές στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας (Πέμπτη 2/12 1ο ΕΠΑΛ). Διεξάγονται σε μια περίοδο που αντιλαμβανόμαστε ότι επιχειρείται μια ολοκληρωτική «εκκένωση» των δικαιωμάτων μας, τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης, όσο και συνολικά στην κοινωνία. Οι αρνητές των δικαιωμάτων μας στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, στις σπουδές, στην υγεία, στην εργασία, στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν αποθρασυνθεί.

Δίπλα τους και οι (ει)δικοί τους: οι ειδικοί στα ξεπουλήματα και στα πραξικοπήματα απέναντι στον κλάδο, όταν βρίσκει τον αγωνιστικό βηματισμό του. ΔΑΚΕ και ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΣΥΝΕΚ συγκροτούν το δίδυμο που πνίγει κάθε αγωνιστική απόπειρα, είναι οι «φύλακες» της ακινησίας, της ήττας και της υποταγής, είναι οι πιο πιστοί υπηρέτες της διάλυσης στο εσωτερικό του κλάδου. Κι έχουν το θράσος να γράφουν «παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας»(!!!) -ΔΑΚΕ, ή «συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση»-ΣΥΝΕΚ όταν έχουν ήδη σαλπίσει άτακτη υποχώρηση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η οργή για τα ξεπουλήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών να μη μετατραπεί σε απογοήτευση και παραίτηση. Η μόνη πραγματική απάντηση είναι ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΑΡΗ! Να τους ξεπεράσουμε, να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στην λαίλαπα της κυβερνητική πολιτικής, να διεκδικήσουμε όσα μας κλέβουν, όσα δικαιούμαστε! Έχουμε τη δύναμη να αγωνιστούμε, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπορούμε να αγωνιστούμε, μπορούμε να νικήσουμε!

Αυτές οι αγωνίες γεννούν αβίαστα τα ερωτήματα ενόψει των εκλογών στην ΕΛΜΕ:

·         Θα αποδεχτούμε την ήττα, την υποταγή, τη μοιρολατρία;

·         Θα «μαυρίσουμε» τους φορείς των ξεπουλημάτων;

·         Θα έχουμε σωματείο παράρτημα της διοίκησης και των διευθυντών; ή

·         Θα στείλουμε μήνυμα για να χτιστεί ένας άλλος, πραγματικός αγωνιστικός, ταξικός και δημοκρατικός συνδικαλισμός;

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε μόνον έναν δρόμο:

  • Να δυναμώσουμε την πάλη μας για να ανατρέψουμε, όχι μόνο την αξιολόγηση, αλλά το σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής, γιατί η εφαρμογή της αξιολόγησης είναι το προοίμιο της σαρωτικής διάλυσης του δημόσιου σχολείου!
  • Να συμμετέχουμε σε συντονισμό ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ, με πρόθεση να διαμορφωθεί μια αναγκαία δύναμη πρωτοβάθμιων σωματείων που θα κηρύξει απεργία – αποχή, που θα οργανώσει διαδηλώσεις και στάσεις εργασίας - απεργία.
  • Να προετοιμαστούμε για κεντρική απεργιακή μάχη και να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα και απεργιακό ταμείο.
  • Να ανατρέψουμε την αξιολόγηση, την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Σήμερα που όλοι οι αγώνες κρίνονται «παράνομοι», το εκπαιδευτικό κίνημα έχει χρέος να περιφρουρήσει ΚΑΙ το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση, κάνοντας πράξη το «ένας για όλους – όλοι για έναν». Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι.

 Με αυτές τις σκέψεις και με στόχο να χτίσουμε το σωματείο που έχουμε ανάγκη συγκροτήθηκε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ. Καλούμε τους συναδέλφους να μας ψηφίσουν, ώστε αυτή η φωνή, αυτές οι απόψεις, να εκπροσωπούνται στο επόμενο ΔΣ της ΕΛΜΕ. Για να συνεχίσουμε με καλύτερους όρους την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του σωματείου σε αγωνιστική κατεύθυνση. Για μια ΕΛΜΕ Καρδίτσας ανεξάρτητη από τον εκάστοτε κυβερνητικό συνδικαλισμό και για ένα σωματείο που θα είναι όπλο στα χέρια μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Υποψήφιοι για Δ.Σ. ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Για Ε.Ε.

1. Γκαραγκάνη Λένα

2. Καραμήτρου Ελένη

3. Σδόγκος Θανάσης

4. Φυτσιλής Αλέξης

1. Αλεξάκος Φώτης

2. Καλογριανίτου Μαρία

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου