για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

κινητοποίηση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Κεραμέως έγινε χθες Πέμπτη το απόγευμα στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας με οργανωτή το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Καλέσματα και ανακοινώσεις συμμετοχής είχαμε από πολλά σωματεία και φορείς της πόλης (Εργατικό Κέντρο, ΕΟΑΣΚ, ΕΛΜΕ, σύλλογος δασκάλων, σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, ΟΓΕ,
  συνδικάτο οικοδόμων, σύλλογοι γυναικών, συνταξιούχοι ΙΚΑ, συσπείρωση εμπόρων, συσπείρωση αναπληρωτών κ.α.) αλλά ο κόσμος που συμμετείχε δεν αντιστοιχούσε ούτε καν στα διοικητικά συμβούλια όλων αυτών των φορέων που καλούσαν. Συμμετείχε κυρίως κόσμος από σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μετρημένοι στα δάχτυλα οι εκπαιδευτικοί και ελάχιστοι οι μαθητές-φοιτητές. Με μπλοκ και πανό συμμετείχε και το ΚΚΕ(μ-λ).
Το νέο νομοσχέδιο που προωθείται με τη συνήθη τακτική (κατακαλόκαιρο, εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια…) έρχεται να χτυπήσει τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών. Έρχεται να μετακυλήσει το κόστος λειτουργίας των σχολείων στις οικογένειες των μαθητών. Εισάγει το πολλαπλό σύγγραμμα, για να καταργήσει το δωρεάν σύγγραμμα. Προβλέπει υποχρεωτική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, με απειλή την απώλεια μισθού. Θέλει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, να τους κατηγοριοποιήσει, να τους διασπάσει και να τους κάνει πειθήνια όργανα του κράτους. Με την περιβόητη "αυτονομία" των σχολικών μονάδων μετακυλίεται το κόστος λειτουργίας τους στις τσέπες των γονιών και ορθώνονται νέοι ταξικοί φραγμοί.
Η επίθεση της κυβέρνησης δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Και για να ανακοπεί αυτή η επίθεση χρειάζονται πολλά να γίνουν, πολλά να αλλάξουν. Χρειάζεται να ενισχυθεί η αγωνιστική γραμμή στο κίνημα, χρειάζεται κίνημα-αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση και όχι κίνημα καλεσμάτων και ανακοινώσεων, κίνημα “στα χαρτιά”. Δύσκολη υπόθεση, αλλά τα εύκολα μας τέλειωσαν.  



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου