για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

συλλογικά ο λαός να δώσει τη μάχη για τη ζωή του, τα δικαιώματά του και την υγεία του!

Έχουμε πόλεμο, λοιπόν, όπως είπε ο Μητσοτάκης αντιλαλώντας τον Μακρόν; Σίγουρα ο λαός δίνει μάχη για την υγεία του και τη ζωή του! Αλλά τη μάχη αυτή ο λαός τη δίνει χωρίς σύστημα δημόσιας περίθαλψης και υγείας. Χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στα νοσοκομεία, χωρίς ούτε καν να έχει στη διάθεσή του τα πιο στοιχειώδη μέσα προφύλαξης. Ο λαός δίνει τη μάχη αβοήθητος, μόνος του! Ή, όπως το λένε σε όλους τους τόνους, ο λαός δίνει τη μάχη «με ατομική ευθύνη»! Επιπλέον μας είπαν πως είναι «διασπορά ψευδών ειδήσεων» η αναφορά σε αυτή την προφανή διαπίστωση! Είναι «αντικοινωνική στάση» να διαπιστώνεις και να καταγγέλλεις ότι οι ιθύνοντες αυτής της κοινωνίας έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να μην υπάρχει δυνατότητα περίθαλψης και υγείας για το λαό! Ότι ακόμα και τώρα, και ενώ ο υγειονομικός κίνδυνος «γιγαντώνεται» (όπως είπε ο Μητσοτάκης), δεν παίρνουν κανένα πραγματικό μέτρο ενίσχυσης και στήριξης του προσωπικού και των δομών των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ο πολυτελής ιδιωτικός τομέας της υγείας αφήνεται ανενόχλητος έξω από τον «πόλεμο»!
Συνεπώς, τον «πόλεμο» δεν τον δίνουμε μαζί! Δεν είμαστε μαζί λαός και αστική τάξη απέναντι στον κίνδυνο. Άλλο «πόλεμο» δίνει η αστική τάξη, που δεν είναι καθόλου ίδιος με
τη μάχη για την υγεία του και τη ζωή του που δίνει ο λαός. Σε αυτόν τον «πόλεμο», η αστική τάξη ούτε που διανοείται να «διορθώσει» το ρημαγμένο «σύστημα υγείας», που οι δικές της κυβερνήσεις ρήμαξαν! Αυτό είναι απολύτως έξω από τους λογαριασμούς της. Γι’ αυτό διαγγέλλεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό –μετά τις συνομιλίες του με τους πολιτικούς αρχηγούς- ότι δεν επιτρέπεται η κριτική, πόσο μάλλον η διεκδίκηση! Ο «πόλεμος» λοιπόν του συστήματος και της κυβέρνησής του αφορά στη διεύθυνση και τη διαχείριση του λαού. Με απαγορεύσεις και διαταγές.
Μετά την «υγειονομική κρίση» θα γίνει απολογισμός. Θετικός απολογισμός. Θα μετρήσουν πόσους «έσωσαν», όπως τώρα «μετράνε» πόσοι προσβλήθηκαν. Και θα πουν ότι τους «έσωσαν» με τις απαγορεύσεις. Με αυτές τις «σωτήριες» απαγορεύσεις θέλουν να χτίσουν την «επόμενη μέρα», που θα είναι «εφιαλτική», όπως είπε ο πρωθυπουργός!
ΠΣ 21/3/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου