για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

18 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Κεντρική Πλατεία, 10:30 πμ
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στην βουλή  για ψήφιση ένα ακόμη αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, κινούμενη στις ίδιες αντιασφαλιστικές ράγες των προηγούμενων κυβερνήσεων  ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ   που  νομοθέτησαν την αύξηση του ορίου ηλικίας, μείωση  των συντάξεων και  χειροτέρευσαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το νομοσχέδιο της ΝΔ δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως προεκλογικά έταζε, αλλά  αυτό που επιδιώκει  είναι την παγίωση του ώστε να αποτελέσει βάση -χωρίς νομικά και άλλα μπερδέματα- για τη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή που ο Μητσοτάκης εξήγγειλε στη ΔΕΘ  πως έχει στόχο από 1.1.2021 να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
Με το νομοσχέδιο:
-          Διατηρείται το ύψος της κατώτατης κύριας σύνταξης που
θέσπισε ο νόμος Κατρούγκαλου σε 384 ευρώ για την 20ετία και 345 ευρώ για την 15ετία.
-          Καταργούνται οριστικά και αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη και μένει ανοικτή η περικοπή της προσωπικής διαφοράς που έχει ανασταλεί.
-          Επιβεβαιώνεται η διάσπαση της ενιαίας  κύριας σύνταξης σε εθνική καιανταποδοτική και περιορίζεταιη κρατική χρηματοδότηση μόνο στην εθνική σύνταξη.
-          Διατηρούνται για όλους, άνδρες και γυναίκες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα αυξημένα  όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και 40 χρόνια ασφάλισης.
-          Εντάσσονται οι επικουρικές και τα εφάπαξ στον ΕΦΚΑ, ανοίγοντας το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, βάζοντας παράλληλα στο χέρι και τα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ, περίπου 8 δισ €.
-          Η δημαγωγία  περί “αυξήσεων” αφορά σε μερικά ψίχουλα για όσους έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν 30 χρόνια ασφάλισης, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών  εργαζομένων  βολοδέρνει ανάμεσα  στην ανεργία, στην προσωρινή εργασία, στην ημιαπασχόληση και στην ανασφάλιστη εργασία.
-          Το μέγεθος της κοροϊδίας φαίνεται και από το γεγονός ότι η συνολική  δαπάνη του προϋπολογισμού για  κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020 θα είναι μειωμένη κατά 221 εκατ.ευρώ.
-          Το νομοσχέδιο φέρνει αύξηση των εισφορών κατά 20%  στην συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων και των αγροτών, αφού η κατώτερη  ασφαλιστική κατηγορία πάει στα 210 ευρώ τον μήνα από 175 ευρώ για τους επαγγελματίες και στα 119 ευρώ για τους αγρότες.
-          Αυτό που εξασφαλίζει το νομοσχέδιο είναι ότι σε βάθος πολλών δεκαετιών οι συντάξεις θα  παραμείνουν καθηλωμένες σε άθλια επίπεδα.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην ασφάλιση είναι  υπόθεση όλων των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Απαιτεί τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18/2 και την ένταση της πάλης μας. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ να ξεριζώνουν ότι δικαίωμα έχει κατακτηθεί και στην ασφάλιση ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
Όχι στον νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Να υπερασπίσουμε το καθολικό δικαίωμα στη σύνταξη,  στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.
Αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, μείωση των ορίων ηλικίας.
Πλήρης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα.
Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών, αντεργατικών , αντιασφαλιστικών νόμων.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου