για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή

Μαζικός αγώνας ενάντια στη φασιστικοποίηση, στην πολιτική κατάπνιξης των ελευθεριών, των δικαιωμάτων στην πάλη εργατών, λαού και νεολαίας!

Εξελίσσεται και διαρκώς κλιμακώνεται η ολοένα πιο άγρια επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησής του, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των μαζών, ενάντια στις λαϊκές (ακόμα και τις ατομικές) ελευθερίες.
   Στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εισαγγελική πρόταση είναι πρόταση αθώωσης των 18 ναζιστών πρώην βουλευτών της και των 47 μελών της. Είναι πρόταση απαλλαγής της ναζιστικής αυτής συμμορίας από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που με δολοφονίες και αίμα αγωνιστών, εργαζομένων και μεταναστών έχει αποδειχτεί. Είναι πολιτική θέση συγκάλυψης εκ μέρους του αστικού κράτους των φασιστικών δυνάμεων που το ίδιο το σύστημα έχει θρέψει και χρησιμοποιεί ως στήριγμα της πολιτικής του.
   Το όργιο αστυνομοκρατίας στο Κουκάκι, με την στρατιωτικού τύπου επιχείρηση ενάντια στην κατάληψη, την εισβολή των ΜΑΤ στο σπίτι του σκηνοθέτη, τους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς σε δεμένους πισθάγκωνα ανθρώπους, τη γενικευμένη
τρομοκρατία ενάντια σε όλη τη γειτονιά ακόμα και με πλαστικές σφαίρες, επιβεβαιώνει ότι όσα ανάλογα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν «τυχαία», ούτε «υπερβολές οργάνων» που θα τα «αντιμετωπίσει» η παρά τον Χρυσοχοΐδη επιτροπή. Είναι η σταθερή πολιτική επιλογή του συστήματος και της κυβέρνησής του για την επιβολή της τρομοκρατίας ενάντια στο λαό και στη νεολαία, για την καθυπόταξη κάθε κίνησης αντίστασης και πάλης.
    Το αντιδραστικό κρεσέντο του ίδιου του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών που μίλησαν για «νταβατζιλίκια και εκβιασμούς» ενάντια στους απεργούς των ΜΜΜ και οι κυβερνητικές απειλές που συνόδευσαν αυτές τις ύβρεις, στρέφονται συνολικά ενάντια στους εργάτες και τους εργαζόμενους, ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στην οργάνωση, στο σωματείο, στη μαζική πάλη. Αποκαλύπτουν το βάθος ευρύτερων αντεργατικών-αντιλαϊκών επιδιώξεων που έχουν ήδη τροχοδρομηθεί νομοθετικά και πολιτικά.
• Απέναντι σε αυτή την άγρια κατάσταση, απέναντι σε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που αξιοποιεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζεται από όλα τα κόμματα του συστήματος, απαιτείται άμεση, μαζική κινηματική απάντηση. Απάντηση στην επιδίωξη τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας, στις πρόβες επιβολής γύψου στην πάλη των εργαζομένων και στην επιχείρηση απαλλαγής της ναζιστικής Χ.Α.
• Ταυτόχρονα είναι φανερό ότι η επέκταση της φασιστικοποίησης, η ένταση της πολιτικής που καταργεί τα δικαιώματα των εργατικών-λαϊκών μαζών στην αντίσταση, στην οργάνωση και στην πάλη δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Η πολιτική αυτή είναι άρρηκτα δεμένη με την κλιμακούμενη αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση, με την επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας, με την πολιτική μετατροπής της χώρας σε αμερικανονατοϊκή πλατφόρμα για την υπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή, και με στους αστικούς τυχοδιωκτισμούς που τη συνοδεύουν.
•Απέναντι σε αυτήν την πολιτική απαιτείται μια σταθερή και διευρυμένη απάντηση από την πλευρά του κινήματος και στη βάση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργατών, του λαού και της νεολαίας. Απαιτείται η συγκρότηση και ανάπτυξη της μαζικής πάλης στην κατεύθυνση που θα στοχεύει και θα επιδιώκει:
-    Τη συνολική εναντίωση και με το στόχο της ανατροπής ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου (νόμος 3870/10, νόμος 4557/18, «αναπτυξιακός» νόμος/2019) το οποίο προωθεί την κατάργηση των όρων ύπαρξης και πάλης για πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, σωματεία, συλλόγους και κάθε αγωνιστική συγκρότηση, αλλά και την κατάπνιξη του δικαιώματος στην απεργία.
-    Την απάντηση με όρους μαζικού κινήματος στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή, την υπεράσπιση του λαϊκού Ασύλου και του δικαιώματος στη διαδήλωση.
-     Την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού και της νεολαίας να επιλέγουν και να συγκροτούν μορφές και χώρους οργάνωσης της αντίστασης και της πάλης τους ενάντια στο σύστημα και στην πολιτική του.
·    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
·    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ
ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
·    ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου