για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση για κοινή δράση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Πρόταση-Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. προς οργανώσεις/συλλογικότητες/αγωνιστές σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ για κοινή δράση ενάντια στη νέα αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-«θεσμών»
Η έναρξη των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους “θεσμούς” αποτελεί και το άνοιγμα του νέου κύματος επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα.
Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, την προσπάθεια να γίνει το μαύρο άσπρο, είναι ξεκάθαρο ότι για μια ακόμη φορά οι κόκκινες γραμμές κατέρρευσαν και ο “έντιμος συμβιβασμός” προμηνύει νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα.
Με δύο λόγια η πολιτική των Μνημονίων, η ισοπέδωση κάθε κοινωνικής κατάκτησης, η εργασιακή βαρβαρότητα, η εξαθλίωση, συνεχίζουν ακάθεκτες. Και δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Τα άμεσα πρακτικά και πολιτικά ερωτήματα που θέτουν επιτακτικά αυτές οι εξελίξεις είναι παραπάνω από φανερά:
-          Θα επιχειρηθούν και θα διοργανωθούν λαϊκές κινητοποιήσεις και αγώνες απέναντι σε αυτή την κατάσταση;
-          Θα υπάρξουν –οι δυνατόν ευρύτερες- προσπάθειες συγκρότησης διαδηλώσεων, συλλαλητηρίων, απεργιών;
-          Θα γίνουν συλλογικά βήματα για  μαζικές διαδικασίες οργάνωσης και πάλης στους χώρους δουλειάς, ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, στις γειτονιές, στη νεολαία, σε κάθε μέτωπο για να ξεπεραστεί η αδράνεια και η υποταγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα;
-          Θα συμβάλλουμε στην οικοδόμηση όρων αντίστασης και ανάπτυξης των αγώνων,  που θα σταματήσουν τη λαίλαπα που έρχεται και θα  δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ανατροπή της επίθεσης;
Για να απαντήσουμε θετικά τα ερωτήματα αυτά, κόντρα στην απογοήτευση και τη διατήρηση της ακινησίας και  της παράλυσης καλούμε πολιτικά-συνδικαλιστικά σχήματα/οργανώσεις/κινήσεις/αγωνιστές, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο της Καρδίτσας, σε ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση την Πέμπτη 9 Μάρτη, ώρα 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας για να συνεννοηθούμε και να αποφασίσουμε από κοινού πως θα δράσουμε. Για να πάρουμε μέτρα και μεις. Τα δικά μας “αντίμετρα”.
Απαίτηση των καιρών, να σημάνει συναγερμός  να βγει στο προσκήνιο το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, υπερασπίζοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματά του, για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
4-3-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου