για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

τα τρακτέρ ξανά στις πλατείες, οι αγρότες ξανά σε κινητοποιήσεις

Παλαμάς (10/1/2016)
Άρχισαν σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται τα τρακτέρ στις πλατείες από τα καμποχώρια της Καρδίτσας σύμφωνα με το κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ). Μέχρι στιγμής δεκάδες και εκατοντάδες τρακτέρ έχουν ήδη βγει σε Παλαμά, Προάστιο, Μάρκο, Αγία Τριάδα, Γοργοβίτες, Κρανιά και αλλού, ενώ ακόμα περισσότερα ετοιμάζονται να βγουν τις επόμενες ημέρες. Σε μερικά χωριά έβαλαν μικροφωνικές που με τραγούδια και συνθήματα καλούν τους αγρότες στις κινητοποιήσεις ενώ στον Παλαμά έστησαν κιόσκι του Αγροτικού Συλλόγου στη πλατεία. Από την άλλη συνεχίζονται οι περιοδείες και οι συσκέψεις από την ΕΟΑΣΚ. Μέχρι στιγμής έγιναν συσκέψεις σε κεφαλοχώρια και έδρες Δήμων (Παλαμάς, Σοφάδες, Προάστιο κλπ) που τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν και σε άλλα χωριά. Εκτός από τις Σοφάδες που δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή, οι συσκέψεις και στον Παλαμά και στο Προάστιο ήταν από τις μαζικότερες. Και αυτό φάνηκε και στα τρακτέρ που βγήκαν στις πλατείες που είναι περισσότερα από όσα ήταν στο προηγούμενο συλλαλητήριο του Νοέμβρη.
Προάστιο (10/1/2016)
Οι αγρότες καταλαβαίνουν τι τους περιμένει. Καταλαβαίνουν ότι αν περάσουν τα μέτρα που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με το 3ο μνημόνιο, τους περιμένουν μαύρες μέρες. Αυτά που προβλέπονται και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό είναι μέτρα που τους φτωχοποιούν, ξεκληρίζουν τους φτωχομεσαίους και φέρνουν μεγαλύτερη φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση στα χωριά.
Μπροστά μας έχουμε μια αναμέτρηση. Η κυβέρνηση ξέρει ότι έχει απέναντί της την μεγάλη πλειοψηφία του αγροτόκοσμου. Γι αυτό και ψάχνει στήριγμα στα δεκανίκια του Λεβέντη ή της οικουμενικής. Γι αυτό και ψάχνει τάχα για «ισοδύναμα»-στάχτη στα μάτια των αγροτών. Γι αυτό και καθυστέρησε να φέρει το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, μπας και εκτονώσει τις αντιδράσεις. Γι αυτό και κάνει στρογγυλέματα στο ασφαλιστικό, τριπλασιάζοντας τις εισφορές όχι μια και έξω αλλά σταδιακά και σε βάθος 3ετίας. Δεν παραιτείται όμως από τα σχέδιά της. Μόνο αν καταφέρει και περάσει αυτά τα μέτρα, μόνο τότε θα δώσουν το ΟΚ οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ και θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν.


Στην αναμέτρηση αυτή οι αγρότες δεν πάνε με στόχο απλά και μόνο να διαμαρτυρηθούν. Δεν πάνε με στόχο απλά και μόνο να προβάλλουν τα αιτήματά τους. Πάνε για να νικήσουν. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Να μην περάσουν από τη Βουλή αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα. Να οπισθοχωρήσει, να κάνει πίσω – έστω προσωρινά, έστω επιμέρους – η κυβέρνηση. Πάνε για να αντισταθούν, να μπλοκάρουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που τους φτωχοποιεί και τους ξεκληρίζει. Και σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Έχουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλου του εργαζόμενου λαού που και αυτός χτυπιέται από την ίδια μνημονιακή πολιτική.    
Παλαμάς (10/1/2016)
Κρανιά (10/1/2016)
Παλαμάς (10/1/2016)
Αγία Τριάδα (10/1/2016)
Παλαμάς (10/1/2016)
Γοργοβίτες (10/1/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου