για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΚΚΕ(μ-λ): Στη μάχη της ΑΠΟΧΗΣ από τις ευρωκάλπες

Με περιοδείες σε χωριά και παρεμβάσεις στη πόλη της Καρδίτσας το ΚΚΕ(μ-λ) δίνει τη πολιτική μάχη των ευρωεκλογών με τη θέση ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΚΑΛΠΕΣ. Καλεί την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία να γυρίσουν την πλάτη στη φιέστα των ευρωεκλογών που στήνουν οι ιμπεριαλιστές! Για το ΚΚΕ(μ-λ) η θέση της ΑΠΟΧΗΣ δεν είναι μια απολίτικη θέση παραίτησης και «αράγματος» αλλά μια μάχιμη πολιτική θέση που την παλεύει και την προπαγανδίζει ενεργητικά μέσα στο λαό και τη νεολαία. Η μόνη θέση που εκφράζει με συνέπεια το ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, που δεν δίνει δημοκρατικό άλλοθι στους ιμπεριαλιστές και δεν νομιμοποιεί την «λυκοσυμμαχία» της ΕΕ.
Στη πόλη αλλά και στα χωριά το κλίμα είναι υποτονικό και αδιάφορο. Ο κόσμος δεν πολυνοιάζεται ούτε για το πανηγύρι των ευρωεκλογών ούτε για το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα» και την «πορεία της ΕΕ» για τα οποία τάχα κόπτονται τα κόμματα της ευρωκάλπης. Οι περιοδείες των κομματικών στελεχών και των υποψήφιων ευρωβουλευτών δεν κατάφεραν να «ζεστάνουν» το προεκλογικό κλίμα. Ούτε τα απανωτά καλέσματα για
συμμετοχή φαίνεται να πείθουν.
Στα χωριά και κυρίως στα πλημμυρισμένα χωριά του κάμπου βλέπεις φτώχεια και εγκατάλειψη. Λίγοι κάτοικοι, κλειστά καφενεία, κλειστά σπίτια, «βουνό» τα προβλήματα. Πλημμυροπαθείς που 8 μήνες μετά και ακόμα δεν έχουν εισπράξει την πρώτη αρωγή των 6,5 χιλιάδων (καμιά 30αριά είναι μόνο στην Αγία Τριάδα). Αγρότες που σαν να μην έφταναν τα προβλήματα από τις πλημμύρες (ακόμα δεν εξοφλήθηκαν οι αποζημιώσεις για τις χαμένες παραγωγές τους) έχουν και τα προβλήματα με τις επανασπορές. Στα περισσότερα χωριά, λόγω καιρικών συνθηκών, πάνω από το 70% των βαμβακοπαραγωγών έσπειραν για τρίτη φορά (!) το χωράφι τους εκτινάσσοντας το κόστος καλλιέργειας. Οι επιδοτήσεις ψαλιδισμένες, οι τιμές σε σπόρους, λιπάσματα κλπ αυξημένες, τα χρέη σε εμπόρους και γεωπόνους «τραβάν την ανηφόρα»…
 
Στις επισκέψεις στα χωριά, στις κουβέντες που ανοίγονται στα καφενεία, στο φυλλάδιο που πλατιά μοιράζεται, αποκαλύπτεται ο ρόλος και οι ευθύνες της ΕΕ αλλά και των ντόπιων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, για τη σημερινή κατάσταση.
        
«45 χρόνια ένταξης στην ΕΟΚ-ΕΕ-ΟΝΕ έχουν αφήσει την χώρα κατεστραμμένη!
Οι πολιτικές που έχουν φέρει τις τελευταίες δεκαετίες οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, έχουν αφήσει τη χώρα μας διαλυμένη και διαμορφωμένη στα μέτρα τους! Τα αποτελέσματα τα ζουν λαός και νεολαία:
 - Σμπαράλιασμα της βιομηχανίας και της παραγωγής της χώρας με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για στροφή στις υπηρεσίες.
 - Την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που οδήγησε στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς αλλά και στην διατροφική εξάρτηση της χώρας από εισαγωγές.
 - Τα μνημόνια και τις πολιτικές που έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα, εφαρμόζοντας μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα, όπως την κατάργηση του 8ώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 - Το χτύπημα στο δικαίωμα στην Υγεία και την Παιδεία!
 - Την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας!
 - Την ένταση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και μιας σειράς από παροχές που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη και στον πνιγμό και την καταστροφή της Θεσσαλίας.
 - Εξοπλιστικά προγράμματα που πιστοποιούν ότι η χώρα θα «ματώσει» για τα αφεντικά της ενώ τα οικονομικά βάρη που φέρνουν πέφτουν στις πλάτες του λαού!
Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό κερδοφορίας πάνω στις πλάτες του λαού, της εργατιάς και της νεολαίας, με την εξαρτημένη αστική τάξη να γίνεται διαμεσολαβητής στην μεταφορά του πλούτου από τα «κάτω προς τα πάνω» και από το εσωτερικό της χώρας στις «τσέπες» των ιμπεριαλιστών! Έτσι τάχα με τα παραμύθια για τα «Ταμεία Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης» θέλουν να μας πείσουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες ενώ οι πολιτικές που εφαρμόζουν διασφαλίζουν ότι όποια «ανάπτυξη» έρχεται είναι για τους λίγους! Το μόνο που φέρνουν στον λαό είναι η «σταθερότητα» της φτώχειας και της εξαθλίωσης!
(…)
Να γυρίσουμε την πλάτη στους «ψεύτικους σωτήρες» που υπόσχονται μια τάχα πιο «ανθρώπινη» ΕΕ. Που διαστρεβλώνουν τον ρόλο της και καλούν τον λαό να συναινέσει την εξαθλίωση του! Που θέλουν τον λαό σκυφτό και υποταγμένο στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά! Να καταγγείλουμε το ψηφοθηρικό «ξέπλυμα» της ΕΕ από δυνάμεις του συμβιβασμού που στο όνομα της Αριστεράς  μιλούν για μια «Ευρώπη των λαών» που θα έρθει μέσω της (ευρώ)κάλπης.
Την Κυριακή 9 Ιούνη ο λαός να ΑΠΕΧΕΙ μαζικά από τις ιμπεριαλιστικές κάλπες και να δώσει μήνυμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους καθημερινούς αγώνες για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!»


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου