για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

με συγκέντρωση και πορεία η εργατική Πρωτομαγιά

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για «ακύρωση» της Πρωτομαγιάς με μεταφορά της αργίας στις 7 Μάη, τελικά δεν πέρασε. Και στην Καρδίτσα, όπως και σ’ όλη της Ελλάδα, η εργατική πρωτομαγιά τιμήθηκε και φέτος με συγκεντρώσεις και πορείες.
Στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με μικρή μαζικότητα και συμμετοχές «δι’ αντιπροσώπων», έγινε συγκέντρωση από συνδικάτα και σωματεία. Εργατικό Κέντρο/ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σωματεία του ΠΑΜΕ (συνδικάτο οικοδόμων, σωματείο εμποροϋπαλλήλων κ.α.) καλούσαν από κοινού σε ενιαία συγκέντρωση (το ίδιο έγινε και πέρυσι) μετά από πολλά χρόνια ξεχωριστών συγκεντρώσεων αφού τα «ταξικά σωματεία» καταγγέλλαν και διαχωρίζονταν από τους «εργατοπατέρες» της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.
Την ίδια ώρα, επίσης στη κεντρική πλατεία, διακριτά από τη συγκέντρωση των «φορέων» καλούσαν οργανώσεις και αγωνιστές της «εκτός των τειχών» αριστεράς (Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα, ΚΚΕ(μ-λ), Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι). Τις προηγούμενες ημέρες, από το ΚΚΕ(μ-λ) έγινε αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης και στο χώρο της βδομαδιάτικης λαϊκής αγοράς (ήταν και η μόνη αφισοκόλληση που έγινε για την εργατική πρωτομαγιά). Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου