για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

περιοδείες και παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ) για ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές

Συνεχίζεται καθημερινά σχεδόν η πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ(μ-λ) για τις ευρωεκλογές. Με περιοδείες και εξορμήσεις στη πόλη και στα χωριά της Καρδίτσας, με ομιλίες και συζητήσεις με τους κατοίκους, με την αφίσα και το φυλλάδιό του το ΚΚΕ(μ-λ) προπαγανδίζει και παλεύει μέσα στο λαό την άποψή του για ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επισκέψεις στα χωριά Αγία Τριάδα, Αγιοπηγή, Αρτεσιανό, Βλοχό, Κέδρος, Κόρδα, Κρανιά, Μαγούλα, Μαραθέα, Μητρόπολη, Παλαιοκκλήσι, Παλαμά, Πεδινό, Προάστιο, Ρούσσο, Σέκλιζα, Φράγκο κ.α.
  
Για το ΚΚΕ(μ-λ) η θέση της ΑΠΟΧΗΣ δεν είναι μια απολίτικη θέση παραίτησης και «αράγματος» αλλά μια μάχιμη πολιτική θέση που την παλεύει και την προπαγανδίζει ενεργητικά μέσα στο λαό και τη νεολαία. Η μόνη θέση που εκφράζει με συνέπεια το ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, που δεν δίνει δημοκρατικό άλλοθι στους ιμπεριαλιστές, που δεν νομιμοποιεί την «λυκοσυμμαχία» της ΕΕ.
Στις ομιλίες του ΚΚΕ(μ-λ) και τις συζητήσεις με τον κόσμο είναι διάχυτη η αδιαφορία για το «πανηγυράκι» των ευρωεκλογών. Και -άσχετα με το τι τελικά θα κάνουν- είναι πολύς ο λαϊκός κόσμος που συμφωνεί με τη στάση της Αποχής. Είναι πολύς ο κόσμος που κατανοεί ότι η «μάχη» των ευρωεκλογών είναι κάλπικη και κυρίως αντιδραστική! Τίποτε δεν θα κριθεί για το λαό μας και τους ευρωπαϊκούς λαούς, από τη σύνθεση του «ευρωκοινοβουλίου». Τίποτε δεν αποφασίζεται στο «ευρωκοινοβούλιο» από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους «μας». Αυτοί που αποφασίζουν είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (η Κομισιόν της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των 27 αρχηγών κρατών που ελέγχεται από τους Γαλλο-Γερμανούς ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους. Όχι οι λαοί αλλά οι ιμπεριαλιστές είναι που συγκρότησαν την ΕΕ! Η ΕΕ είναι ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, όργανο πολέμου, εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης λαών και εργαζομένων. Γι αυτό και η σύνθεση των ψηφοδελτίων τους βρίθει από celebrities και παίχτες τηλεπαιχνιδιών.
Τα κόμματα του συστήματος τα ξέρουν όλα αυτά από πρώτο χέρι, αλλά λένε ψέματα και στήνουν εκλογικούς εκβιασμούς προωθώντας δύο στόχους. Από τη μια, την καθυπόταξη της λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας, την ενίσχυση των δικών τους δυνάμεων και συνολικά του απαξιωμένου στο λαό πολιτικού συστήματος. Και από την άλλη, την νομιμοποίηση της ΕΕ και συνολικά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας που την εμφανίζουν ως «μονόδρομου» για το λαό και 
τη νεολαία.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία να μην νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή και με τη ψήφο του τον «ευρωμονόδρομο», να μην νομιμοποιήσει την εξάρτηση από την ΕΕ, να αντισταθεί στα ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά διλήμματα και στους πολιτικούς εκβιασμούς των κομμάτων του συστήματος, να ΑΠΕΧΕΙ από τις ευρωεκλογές. Να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στους αγώνες του σήμερα και του αύριο για ζωή και δουλεία με δικαιώματα. Για το μέλλον του λαού, για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό.  


Κέδρος


Κέδρος


Κόρδα

Μαγούλα


Πεδινό




Προάστιο

Ρούσσο

Σέκλιζα


Φράγκο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου