για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καρδίτσας και ο νέος υπουργός Παιδείας

Από τη μια, ο νέος Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου δήλωσε: "η μάθηση καθίσταται πλέον μία διά βίου διαδικασία. Η επανεκπαίδευση, η απόκτηση νέων δεξιοτήτων, τα πολλαπλά επαγγελματικά αντικείμενα αποτελούν μια πραγματικότητα και είναι ήδη εδώ. Η νέα γενιά θα κάνει περισσότερες από μια καριέρες..." (ΕΔΩ). Ούτε λίγο-ούτε πολύ, το μέλλον που οραματίζεται ο νέος υπουργός για τη νέα γενιά είναι το μέλλον της εργασιακής περιπλάνισης και της εργασιακής ανασφάλειας... 
Από την άλλη, οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καρδίτσας που εδώ και 2 χρόνια παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, κόντρα στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου Καρδίτσας μέσω εργαλαβειών, κόντρα στην εργασιακή ανασφάλεια και την εργασιακή ομηρεία από τον εκάστοτε εργολάβο... Και μαζί με τις καθαρίστριες και οι πάνω από 120 εργαζόμενοι του νοσοκομείου (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνίτες κλπ) που για χρόνια τώρα (ακόμη και μέχρι 7 χρόνια!) είναι σε χρόνια εργασιακή επισφάλεια με διαδοχικές ανανεώσεις των συμβάσεών τους... (ΕΔΩ). Και μαζί με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και οι 52 εργαζόμενοι στο Δήμο Καρδίτσας (πόσοι είναι στους άλλους Δήμους;;;) που πετάγονται στην ανεργία αφού έληξε η 8μηνη απασχόλησή τους μέσω ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ (ΕΔΩ).
Δεν ξέρουμε πόσες δουλειές, πόσες "καριέρες" (και πόσα κόμματα...) άλλαξε ο Κ.Πιερρακάκης, αλλά εμείς είμαστε με τις καθαρίστριες και τους άλλους εργαζόμενους! Με τον αγώνα τους για μόνιμη  και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!
Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου