για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Φέρνουν άγρια επίθεση. Λαός και νεολαία να οργανώσουν την πάλη τους!

Νέα αντιλαϊκά νομοσχέδια ετοιμάζει η κυβέρνηση. Βιάζεται να φανεί συνεπής απέναντι στους ιμπεριαλιστές και το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που της έδωσαν το χρίσμα και την στήριξαν προεκλογικά.
Υποσχέθηκε στη Βουλή αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και συνέχιση των επιδομάτων φτώχειας και την επόμενη μέρα οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές επιβεβαίωσαν πως έρχεται άγρια λιτότητα και περικοπές προκειμένου να καλυφθούν οι δυσβάσταχτοι όροι της αποπληρωμής τους χρέους.
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι αλλαγές στην υγεία», είπαν. Και η πρώτη απόφαση που πήραν ήταν να επανδρώσουν τα ΕΚΑΒ από μέλη του στρατού και της πυροσβεστικής που δεν έχουν καμία σχετική εκπαίδευση. Κι ο κατάλογος των θυμάτων καθημερινά αυξάνει… Στόχος τους είναι να μην έχει ο λαός καμία πρόσβαση σε δωρεάν και πλήρη περίθαλψη. Όποιος έχει να πληρώσει θα μπορεί να ελπίζει ότι θα βρει γιατρό και νοσοκομείο, οι υπόλοιποι θα πεθαίνουν αβοήθητοι όπως συνέβαινε στην πανδημία.
Επαναφέρουν τη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Θέλουν να κάνουν το Πανεπιστήμιο άπιαστο όνειρο για τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Θέλουν να τα δώσουν όλα στο κεφάλαιο και να κάνουν την εκπαίδευση ακόμα πιο ταξική και μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.
Υπόσχονται φτηνά στεγαστικά δάνεια και σπίτια για φτωχούς σε μια περίοδο που χιλιάδες οικογένειες απειλούνται με έξωση και πλειστηριασμό επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις αυξημένες δόσεις των δανείων του, λόγω της αύξησης των επιτοκίων και την γενικότερη ακρίβεια.
Έχουν το θράσος να μιλάνε για μεγάλα δημόσια έργα και επενδύσεις, λίγους μόνο μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και με δεκάδες νεκρούς εργάτες σε μεγάλα έργα και στα εργοστάσια σε όλη τη χώρα.
Μιλάνε για «πάταξη της φοροδιαφυγής» και στο στόχαστρο θα μπουν πάλι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που θα κληθούν να πληρώσουν με άμεσους και έμμεσους φόρους. Το μεγάλο κεφάλαιο θα συνεχίσει να απολαμβάνει προνόμια και χρωστά δισεκατομμύρια στο δημόσιο με νόμιμο τρόπο.
Μιλούν για «ισχυρή χώρα» αυτοί που υπηρετούν μια εξαρτημένη αστική τάξη. Έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανική βάση και δίνουν γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Οι μόνοι εχθροί για την κυβέρνηση είναι οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες που τους πνίγουν στο Αιγαίο και υψώνουν φράχτες για να τους απωθήσουν.
Παριστάνουν τους πατριώτες αυτοί που υπακούν στις απαιτήσεις των Αμερικανών για σταθερότητα στο Αιγαίο την ώρα που εξοπλίζονται με τα όπλα τους και εντείνουν τον εθνικισμό απέναντι στον αδελφό λαό της Τουρκίας.
Το λεγόμενο «κράτος δικαίου» αφήνει ατιμώρητη την εργοδοσία  για τα δεκάδες εργατικά εγκλήματα και κουκουλώνει στα γρήγορα τις δολοφονίες νέων από πυρά αστυνομικών. Οι εργατικοί αγώνες, οι απεργίες και    ο ταξικός συνδικαλισμός έχουν βγει στην παρανομία. Λαϊκοί αγωνιστές, συλλογικότητες της αριστεράς και ταξικοί συνδικαλιστές διώκονται και οδηγούνται σε δίκες για την συμμετοχή τους στο κίνημα και την πολιτική δράση. Επιδιώκεται η φίμωση κάθε φωνής αντίστασης με βαριά πρόστιμα και διώξεις.
Δεν έχουν τίποτα να υποσχεθούν στο λαό. Δουλεύουν σκληρά προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Όσο και αν μιλάνε για «ισχυρή κυβέρνηση» και σταθερότητα, στη πραγματικότητα γνωρίζουν πολύ καλά πως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η οικονομική κρίση, μονό αστάθεια και κινδύνους θα φέρουν. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις στη Γαλλία και το προηγούμενο κύμα απεργιών σχεδόν σε όλες τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης έχουν θορυβήσει τα ιμπεριαλιστικά γεράκια και τις κυβερνήσεις των εξαρτημένων κρατών. Όσο και αν ελπίζουν στον αρνητικό συσχετισμό που έχουν οι λαοί σε αυτή τη φάση γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ανάγκη θα τους ξαναβγάλει στο δρόμο και ότι η καταστολή δεν αρκεί για να τους σταματήσει. Είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Χρειάζεται να συντονίσουν τις δράσεις και τις αντιστάσεις τους οι δυνάμεις της αριστεράς και οι αγωνιστές που θέλουν να αντισταθούν  στην αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση και το θάνατο. Με πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές να δοθεί η δυνατότητα απάντησης στο δρόμο. Γιατί μόνο εκεί μπορούμε να τους νικήσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου