για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

γεωτρύπανα, τετελεσμένα και συνομιλίες υπό το βλέμμα του “μεγάλου αφεντικού”

Πυκνές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς όλες οι δυνάμεις σπεύδουν να κατοχυρώσουν θέσεις ενόψει της επιτάχυνσης των συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ.  Σε μια περιοχή που έχει γεμίσει από κάθε είδους φονικά σιδερικά και όλες οι αντιθέσεις έχουν χτυπήσει “κόκκινο”, έχει στρωθεί το έδαφος για την ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση του ιμπεριαλισμού και ειδικά του Αμερικάνικου.
Βλέποντας οι αστικές τάξεις ως κύρια οδό για την υλοποίηση των “Μεγάλων Ιδεών” τους την απόσπαση εύνοιας από τον ιμπεριαλισμό, προσπαθούν με την υλοποίηση “ερευνών” και εξορύξεων, με τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις NAVTEX, να “λάβουν το πολιτικό ΟΚ” από το μεγάλο αφεντικό.
Ας δούμε όμως και την πολιτική που είναι επικυρίαρχη, τη μόνη πολιτική που μπορεί πραγματικά να σχεδιάζει και να υλοποιεί στην περιοχή – αυτή των ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι λοιπόν, δεν έχουν ούτε ελληνοκυπριακή, ούτε τούρκικη, ούτε τουρκοκυπριακή, ούτε ελληνική πολιτική. Ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα. Και σκοπός τους δεν είναι να ευνοήσουν ανοιχτά (τουλάχιστον για την ώρα) κανέναν από τους υποτακτικούς τους. Σκοπός τους είναι να μετατρέψουν τη ΝΑ Μεσόγειο σε ΝΑΤΟϊκή λίμνη, να πετάξουν τη Ρωσία έξω από την περιοχή, να φτιάξουν νέους ενεργειακούς κόμβους απεξάρτησης της Ευρώπης από τη Ρωσία και εξάρτησής της από την Αμερική. Οι εντάσεις, οι
προκλήσεις, οι τυχοδιωκτισμοί, η προσπάθεια να υφαρπαχτεί η δήθεν ιστορική ευκαιρία, είναι καθόλα μέσα σε ένα παιχνίδι όπου κυριαρχεί η λογική του τετελεσμένου. Και οι κίνδυνοι για το λαό και τη νεολαία που εμπλέκονται σε αυτούς τους σχεδιασμούς κατά παράβαση των ταξικών τους συμφερόντων, είναι μεγάλοι.
“Ο ορυκτός πλούτος  της Κύπρου ανήκει στο μελλοντικό ενωμένο κυπριακό κράτος”, έχει διαμηνύσει ο Γκουτιέρεζ, θέση που ξανακούστηκε από τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Καθλίν Ντόχερτι. “Και το μελλοντικό ενωμένο κυπριακό κράτος θα ανήκει ολόκληρο σε εμάς”, πρόσθεσε από μέσα της η κυρία πρέσβης.
 Π.Σ.  17-11-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου