για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

28 Νοέμβρη: Απεργούμε ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό και σε όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα

Η κυβερνητική δημαγωγία της απάτης δεν θα περάσει!
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του νέου κρατικού προϋπολογισμού του 2019 με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μειώσει, σε σχέση με το 2018, κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ το λαϊκό εισόδημα! Το τι σημαίνει αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που πέρασαν ένα ακόμα οικονομικά δυσβάστακτο μνημονιακό έτος, το 2018, με τους μισθούς πετσοκομμένους, αλλά και τις συντάξεις επίσης (αυτές για τις οποίες η κυβέρνηση πανηγυρίζει  για τη λεγόμενη «διάσωσή τους», έχοντας  ενδείξεις από  τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε.  ότι ίσως να δείξουν κάποια «κατανόηση»).
Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από ευτελή «αντίμετρα» ελεημοσύνης στη φτώχεια ούτε πίσω από φιλοδωρήματα προσωρινής «μη περικοπής» ενός μέρους των «παλαιότερων» συντάξεων, γιατί όλοι οι αντιαφαλιστικοί νόμοι βρίσκονται σε
ισχύ, μαζί και αυτός του Κατρούγκαλου που, έχει άγρια περικόψει τις μετά το 2016 συντάξεις και παραμένει σαν δαμόκλεια σπάθη και για τις υπόλοιπες συντάξεις, αν «δεν πιαστούν τα νούμερα» των θηριωδών πρωτογενών πλεονασμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, που επιτάσσουν οι ιμπεριαλιστές επίτροποι.
Με την ανεργία επίσης να βρίσκεται για όγδοη χρονιά στα ύψη και την προσωρινή και μερική απασχόληση να εξαπλώνονται ραγδαία εκτοπίζοντας τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με τα εργασιακά δικαιώματα να τσακίζονται. Με την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις να γνωρίζουν έξαρση, αλλά και με τα ολοένα και πιο συχνά εργατικά λεγόμενα «ατυχήματα»!!! Με την κρατική τρομοκρατία να δείχνει τα δόντια της απέναντι στους εργαζόμενους επιβάλλοντάς την εξοργιστική ποινή 10ετούς φυλάκισης στην καθαρίστρια του Βόλου (!) και συλλαμβάνοντας και διώκοντας συνδικαλιστές – μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του ΟΑΕΕ, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Και ενώ αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με μια προπαγάνδα εξαπάτησης, που την ανεβάζει στη διαπασών ενόψει και των εκλογών του 2019, διατυμπανίζει το παραμύθι του «τέλους των μνημονίων», του «πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού χωρίς μέτρα λιτότητας», της επαναφοράς στην «κανονικότητα». Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός,  ωστόσο, δείχνει πως «κανονικότητα» για την κυβερνητική πολιτική σημαίνει συνέχιση της φτώχειας με μεγαλύτερη λεηλασία του εργατικού εισοδήματος, συνέχιση της εκποίησης της χώρας με τις περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση της εφαρμογής όλων των αντεργατικών νόμων των τριών μνημονίων. Αποτελεί, τέλος,  κωμωδία και πρόκληση η δημαγωγία της κυβέρνησης πως «η χώρα ανάκτησε την ανεξαρτησία της στην χάραξη της πολιτικής της», όταν ο κρατικός προϋπολογισμός της χώρας, για να ψηφισθεί πρέπει να πάρει πρώτα την έγκριση της ΕΕ, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τη χώρα εξάρτημα και ορμητήριο των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!
Η αντιλαϊκή πολιτική δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε! Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον ενιαίο μαζικό πανεργατικό αγώνα μας .
Αυτόν τον αγώνα οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τον υπονομεύουν με πολλούς τρόπους, κρατώντας σε κατάσταση παραλυσίας το συνδικαλιστικό κίνημα. Ακόμα μια φορά ανάγγειλαν, τυπικά, μια απεργία την τελευταία ώρα της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού χωρίς να κάνουν το παραμικρό για την προετοιμασία της, ενώ προχώρησαν ακόμα παραπέρα για να την τορπιλίσουν: Την διέσπασαν με τον ορισμό δυο ξεχωριστών ημερομηνιών απεργίας,  της ΑΔΕΔΥ στις 14/11 και της ΓΣΕΕ στις 28/11. Σαμποτάροντας έτσι και την ελάχιστη δυνατότητα του κοινού και πιο μαζικού απεργιακού αγώνα των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Σαν να μην έφτανε αυτό και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με την ανακοίνωση ξεχωριστής δήθεν «ταξικής απεργίας» στις 8/11, με την μετακύληση της στη συνέχεια για τις 14/11 και στο τέλος για τις 28/11, ήλθαν να συμβάλουν κι αυτές στη παραπέρα σύγχυση και την αποσυγκρότηση των εργαζομένων και, τελικά, στην μεγαλύτερη αποδιοργάνωση και υπονόμευση του απεργιακού αγώνα που οι ίδιοι διακήρυξαν πως υπηρετούν. Ανάλογη συνέπεια είχε και η προκήρυξη από δυνάμεις του εξωκοινοβουλευτικού χώρου (δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αναρχίας-αυτονομίας), για την 1η Νοέμβρη, μιας καρικατούρας «διακλαδικής απεργίας από τα κάτω» κάποιων ελάχιστων σωματείων που ελέγχουν αυτές οι δυνάμεις.
Το εργατικό κίνημα για να αποκρούσει την παρατεταμένη επίθεση που δέχεται χρειάζεται να βαδίσει σε ένα άλλο δρόμο. Σε ένα δρόμο αγωνιστικής και πλατιάς ταξικής συσπείρωσης των εργαζομένων, ο οποίος δεν μπορεί να ανοίξει παρά μόνο σε αντιπαράθεση με τις γραμμές που προβάλουν οι παραπάνω συνδικαλιστικές δυνάμεις και ιδιαίτερα σε σύγκρουση με τη γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών που ο εκφυλισμός τους έχει φτάσει ως το σημείο η διοίκηση της ΓΣΕΕ να καλεί την αστυνομία να επιβάλει την «δημοκρατία» και την «ομαλότητα» στις εκλογές συνδικάτων!
Ο δρόμος της πανεργατικής αντίστασης και της μαζικής αποτελεσματικής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική περνά μέσα από την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα από την υπεράσπιση ταξικής ανεξαρτησίας των συνδικάτων κόντρα σε κρατικές επεμβάσεις σαν αυτές της εφορίας στο σωματείο των καθηγητών (ΕΛΜΕ) του Πειραιά και της αστυνομίας σε εκλογές Εργατικών Κέντρων.
Περνά μέσα από την ενίσχυση και τη μαζικοποίηση κάθε εργατικού αγώνα που ξεσπά και απ’ την προσπάθεια να δυναμώσει η εργατική αγωνιστική αλληλεγγύη.
Σε αυτήν την κατεύθυνση η εργατική τάξη, καλείται να συμμετάσχει μαζικά στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 28 Νοέμβρη. Κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας και κόντρα στα εμπόδια που έχουν θέσει αυτοί που την κάλεσαν.
Καλείται να δώσει μαζικό παρόν στα εργατικά συλλαλητήρια που θα γίνουν, προβάλλοντας και στηρίζοντας την κατεύθυνση της μαζικής αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης, της αστικής αντιπολίτευσης και των ξένων επικυρίαρχων και απαιτώντας να υπάρξει συνέχεια στους εργατικούς αγώνες με στόχο την απόκρουση και τη ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Παλεύουμε για:
Πλήρη και σταθερή δουλειά!
Συλλογικές συμβάσεις – Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!
Ταξικά σωματεία στα χέρια των εργαζομένων – ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία!
Όχι στο νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό-Όχι στα μνημόνια, νέα και παλιά!
Κάτω η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου