για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

κάλεσμα σε συνάντηση για κοινή δράση ενάντια στα νέα μέτρα

Τρίτη 21 Μάρτη, 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας 
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/3 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας η πρώτη σύσκεψη-συζήτηση με στόχο την κοινή δράση πολιτικών συνδικαλιστικών σχημάτων/οργανώσεων/κινήσεων και ανένταχτων αγωνιστών, ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης που έρχεται με τη συμφωνία κυβέρνησης και “δανειστών”.
Με τη συμμετοχή στη συζήτηση τόσο εκπροσώπων πολιτικών χώρων, όσο και εργαζομένων, ανέργων, αγροτών και νεολαίων, τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν τη συγκυρία και το νέο σφαγείο στα εργασιακά-συνδικαλιστικά-κοινωνικά δικαιώματα, τη στάση των πολιτικών δυνάμεων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, την κατάσταση στο λαό.
Εκφράστηκαν και διαφορετικές προσεγγίσεις, καταγράφηκαν ακόμα και διαφωνίες αλλά κύρια και τελικά αναδείχτηκε η αναγκαιότητα και η δυνατότητα της συνεννόησης, της συμφωνίας να υπάρξει κοινή δράση ενάντια στα νέα μέτρα.
Ο κοινός τόπος των παρευρισκομένων δεν ήταν η επιβεβαίωση των διαφορετικών απόψεων εκτιμήσεων, ούτε η υιοθέτηση μια γενικής συνεύρεσης και υπηρέτησης συνολικότερων πολιτικών σχέσεων ή σχεδίων “λοξοκοιτώντας” εκλογικά, αλλά η υπηρέτηση της λαϊκής υπόθεσης. Της αγωνίας δηλαδή των εργαζομένων-ανέργων-αγροτών-νεολαίων να μη περάσουν τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα. Της επιτακτικής απαίτησης του λαού μας να μπει φραγμός στην πολιτική των μνημονίων, στην ισοπέδωση κάθε κοινωνικής κατάκτησης, στην εργασιακή βαρβαρότητα, στην εξαθλίωση.
Η θετική πρακτική συμβολή κάθε πολιτικής δύναμης κάθε αγωνιστή κρίνεται σ' αυτή την κατεύθυνση. Να φρεναριστεί και σε μια πορεία να ανατραπεί η επιδρομή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Να τους σταματήσουμε γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν. Για να τους νικήσουμε εκεί που μπορούμε: στο δρόμο του αγώνα.
Αυτόν το δρόμο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία τελικά στη ζωή πρέπει να να ανοίξουμε, να βαδίσουμε. Να δράσουμε από κοινού για:
·         να γίνει η σιωπή φωνή, η ακινησία πάλη, η οργή αγώνας,
·         να υπάρξουν στην περιοχή μας οι δυνατόν ευρύτερες-προσπάθειες συγκρότησης διαδηλώσεων, συλλαλητηρίων, απεργιών,
·         να γίνουν συλλογικά βήματα για μαζικές διαδικασίες οργάνωσης και πάλης στους χώρους δουλειάς, ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, στις γειτονιές, στη νεολαία,
·         να ξεπεραστεί η αδράνεια και η υποταγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα,
·         να συγκρουστούμε με τους φορείς της εξαθλίωσης μας, με κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και τα μνημονιακά δεκανίκια τους.
Για να συμμετέχουν όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη πρώτη συνάντηση και να οριστικοποιηθούν τα αρχικά πρακτικά βήματα των κοινών δράσεων παρεμβάσεων το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την Τρίτη 21/3 στις 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο.
Καλούμε οργανώσεις/συλλογικότητες/αγωνιστές να δώσουν “το παρών” στη νέα σύσκεψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου