για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

διακήρυξη και ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Δράσης για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Και εμείς; Τι περιμένουμε;
Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν κι οι αχόρταγοι κάτι θε να μας δώσουν!
Οι λύκοι θα μας ταΐσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν!
Από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλουμε τα δόντια!
Τέτοια περιμένουμε;»  
(Μπ. Μπρεχτ)
ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; Μπροστά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ αν «ξεφυλλίσουμε τις πίσω μας σελίδες» θα δούμε το ρολόι να γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Η καθημερινή ζωή μας είναι πια ένας πόλεμος επιβίωσης. Όλοι το ξέρουμε, από προσωπικά παραδείγματα.
ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑ;;; Ο αντίπαλος έχει όνομα. Είναι το ΔΝΤ, η ΕΕ, τα ξένα και εγχώρια αρπακτικά που ληστεύουν τη χώρα, τη ζωή μας και το μέλλον μας. Είναι η δικομματική τους κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι παρατάξεις τους, οι κάθε λογής παράγοντές τους, που με διατάγματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, βγάζουν στο «σφυρί» το λαό και τον πλούτο της χώρας, για να σώσουν το τομάρι τους.
ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ. Mας ετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών, ουσιαστική κατάργηση συντάξεων και εφάπαξ, αξιολόγηση που σημαίνει απολύσεις και ισόβια χειραγώγηση, απαγόρευση του δικαιώματος στον συνδικαλισμό δηλαδή στο αγώνα.  Ο «εθελοντισμός» του Λοβέρδου και η «αξιολόγηση» με βάση τις επιδόσεις των μαθητών δια στόματος Σαμαρά αποδεικνύουν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Δεν προσπερνιούνται τα χιλιάδες κενά, οι συγχωνεύσεις τμημάτων, το τρεχαλητό σε 5 και έξι σχολεία για να συμπληρωθεί το ωράριο. Οι λιποθυμίες των πεινασμένων μαθητών, τα άδεια θρανία των παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο, η δουλεία της «μαθητείας». Τα θύματα της τράπεζας θεμάτων του «νέου» λυκείου. Είναι σαφές ότι η επίθεση στη σταθερή και μόνιμη δουλειά πάει μαζί με την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Όλα διαπερνούνται από ένα μαύρο νήμα που χτίζει ένα σχολείο πιο φτηνό για το κράτος, πιο ακριβό για τους γονείς, ένα σχολείο – φυλακή, πιο ταξικό σε κάθε επίπεδο. 
Δεν προσπερνιέται η σχολική καθημερινότητα που γίνεται όλο και δυσκολότερη, καθώς στα παραπάνω προστίθενται ένα ατελείωτο διοικητικό-γραφειοκρατικό έργο και η εντατική διεκπεραίωση μιας ύλης που δεν βγαίνει. Αυτός είναι ο ρόλος που μας επιφυλάσσεται σ' αυτό το σχολείο, αυτού του διανομέα και διορθωτή-βαθμολογητή θεμάτων και ασφαλώς του σκυφτού και υποταγμένου εκπαιδευτικού, που αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τις «άνωθεν» εντολές. ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΥΦΤΟΣ- ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΛΑΟΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ! Χρειάζεται αποφασιστικός αγώνας διαρκείας και στόχος μας πρέπει να είναι να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους, να αποσυρθούν-καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί και αντεργατικοί νόμοι, για ένα μέλλον με εργασία, με δημόσια και δωρεάν παιδεία, με υγεία, με δικαιώματα, χωρίς ξένους «προστάτες» που αποδείχτηκαν αρπακτικά!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Πρέπει να είναι καθαρό ότι οι όροι εργασίας, σπουδών, διαβίωσής μας δεν βρίσκονται στις κάλπες και στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αλλά θα κριθούν στον αδιάλλακτο, παρατεταμένο αγώνα, στη ρήξη με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ήττας και της υποταγής, στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με τα σωματεία εργαλεία πάλης στα χέρια μας. Σ΄ αυτό το πεδίο μόνο διαμορφώνεται ο συσχετισμός δύναμης, μόνο μέσα απ΄ αυτό μπορεί ν΄ αλλάξει η ζωή και το μέλλον μας: στον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Η ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Αυτό που φαίνεται μέσα στα σχολεία σαν αμηχανία, με βλέμματα που λένε πολλά, αλλά με κουβέντες λίγες και αρκετό «χαζολόγημα», για να «ξεχνιόμαστε», δεν είναι αυτό που υπάρχει. Η αδράνεια, η ακινησία της περιόδου λειτουργεί σαν παραμορφωτικός φακός, στρεβλώνοντας την εικόνα. Γιατί μέσα μας έχει συσσωρευθεί  πολλή οργή για αυτά που έγιναν, που γίνονται και αυτά που έρχονται. Απαιτείται να ΔΡΑΣΟΥΜΕ, οργανώνοντας μέσα στη χρονιά μια μεγάλη μάχη, που θα μπλοκάρει και θα ανατρέψει την επίθεση που δεχόμαστε. 
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, Η ΕΛΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΚΡΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. Το σωματείο ανήκει σε όλους μας και οφείλει να αναδεικνύει την ατομικότητα δια μέσου της συλλογικότητας και την συλλογικότητα δια μέσου της ατομικότητας. Έτσι συγκροτούμαστε, συσπειρωνόμαστε, οργανωνόμαστε στο σωματείο και απαλλασσόμαστε από κάθε είδους εξαρτήσεις. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ !!! 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι  και αυτό το χρόνο, προσπαθήσαμε με αυταπάρνηση να αποτελέσουμε ένα εργαλείο για την ανάπτυξη των αγώνων, αλλά και για την ανασυγκρότηση του σωματείου σε αγωνιστική κατεύθυνση. Δεν ταλαντευτήκαμε ούτε στιγμή μπροστά στις δυσκολίες και υποστηρίξαμε τη λογική του ανυποχώρητου αγώνα. Και αυτή τη γραμμή θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.
Στόχος μας είναι: να συγκρουστούμε με τη λογική της ανάθεσης, να υπηρετήσουμε έναν συνδικαλισμό βάσης, να πολιτικοποιήσουμε τους αγώνες μας, να οργανώσουμε τις σκληρές και αναπόφευκτες συγκρούσεις που έχουμε μπροστά μας, σε αντίθεση με τους εικονικούς αγώνες «των ειδικών-συνδικαλιστών». 
Αναμετριόμαστε και ‘μεις, καθημερινά, μέσα σ’ αυτή τη κοσμοχαλασιά, με τους εαυτούς μας, για να αναμετρηθούμε τελικά νικηφόρα με αυτούς που μας στερούν το ΨΩΜΙ, τη ΠΑΙΔΕΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΖΩΗ ΜΑΣ. 
Για τους λόγους αυτούς, συνάδελφέ μας, σε καλούμε να μας στηρίξεις στις εκλογές. Δεν ψάχνουμε  για ψηφοφόρους, αλλά για συναγωνιστές, συνοδοιπόρους στο δύσκολο αλλά, ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Υποψήφιοι για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
11.  Αλεξάκος Φώτης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ)                      
22.  Αμπατζή Γεωργία (ΕΠΑΛ Σοφάδων)
33.  Γκαραγκάνη Λένα (2ο ΓΕΛ)
44.  Καλογερόπουλος Κώστας (ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής)
55.  Καπέκας Αποστόλης (σε διαθεσιμότητα)
66.  Καρακώστας Χρήστος (Γυμν. Ματαράγκας)
77.  Καραμπέκος Βαγγέλης (Γυμν. Μαγούλας)    
88.  Λαφαζάνης Παναγιώτης (6ο Γυμνάσιο)
99.  Ματιάτου Διονυσία (σε διαθεσιμότητα)  
 10. Μαυραντζάς Φώτης (1ο ΕΠΑΛ)                             
111.     Μαυροκέφαλος Γεράσιμος (5ο ΓΕΛ)
112.     Μαχαίρα Αναστασία (1ο Γυμνάσιο)                       
113.         Ντάνης Αντώνης (ΚΠΕ Μουζακίου)                
114.         Παπαστάθης Χρήστος (4ο ΓΕΛ)
115.         Ριζάς Σωτήρης (Μουσικό Σχολείο)
116.         Σδόγκος Θανάσης (Εσπερινό Γυμνάσιο ΛΤ)
117.         Τάντου Σοφία (4ο ΓΕΛ)                                
118.         Τσαγγάρης Δημήτρης (Εσπερινό Γυμν.-ΛΤ)                      
119.         Φυτσιλής Αλέξης (4ο ΓΕΛ)
ΓΙΑ Ε.Ε
11.  Καραμήτρου Ελένη  (Εσπερινό Γυμνάσιο ΛΤ)   
22. Πιντζοπούλου Ελένη (2ο ΕΠΑΛ)

1 σχόλιο:

  1. Ο συριζα κατεβάζει ψηφοδέλτιο;
    Και που κολλάει ο μπρεχτ με τους συριζαίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή