για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Όχι στις διώξεις αγροτών

Ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
Δεκάδες αγρότες του νομού μας έχουν δεχθεί, τις τελευταίες μέρες, κλήση για ανάκριση σχετικά με τις κινητοποιήσεις στις οποίες συμμετείχαν στο μπλόκο της Νίκαιας τον περασμένο χειμώνα (από τις 28 Γενάρη μέχρι τις 27 Φλεβάρη 2013).
Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», «απείθεια», «διατάραξη της ασφάλειας και παρακώλυση των συγκοινωνιών», «σωματική βλάβη» καθώς και για παράβαση του «νόμου περί όπλων/οπλοχρησία σε συνδυασμό με άλλο έγκλημα».
Τα αδικήματα για τα οποία εγκαλούνται είναι σε
βαθμό πταίσματος και πλημμελήματος.
Εντύπωση κάνουν οι ίδιες οι κατηγορίες καθώς αυτό που έχει καταγραφεί είναι: ο ελαφρύς τραυματισμός ενός αστυνομικού (ο οποίος, κατά δική του δήλωση, δεν έχει προσκομίσει καν ιατρική γνωμάτευση ούτε χρειάστηκε να επισκεφθεί νοσοκομείο) και η θραύση του «οπίσθιου ανεμοθώρακα ενός (1) περιπολικού».
Εντύπωση, επίσης, μας κάνει ότι έχει κληθεί να απολογηθεί ακόμα και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ. Προφανώς εκ παραδρομής και από ...τυφλή αίσθηση του καθήκοντος στο μνημονιακό καθεστώς, έχουν καλέσει ακόμα και αγρότη ο οποίος, σε αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τότε, έχει αποβιώσει...
Εντύπωση όμως μας κάνει ακριβώς αυτή η χρονική στιγμή που καλούνται οι αγρότες να ανακριθούν. Εννέα (9) ολόκληρους μήνες μετά τις κινητοποιήσεις και σε μια περίοδο όπου οι αγρότες ξεκινούν νέους και δίκαιους αγώνες. Συγκεκριμένα, απαιτούν άμεση καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων, κατάργηση των χαρατσιών, μείωση του φόρου πετρελαίου, του ΦΠΑ για φυτοφάρμακα και λιπάσματα, μείωση της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος και βέβαια διευκόλυνση με τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ. Κι αυτά, όχι για κανένα ιδιαίτερο κέρδος αλλά για να επιβιώσουν και να μπορέσουν να ξανακαλλιεργήσουν τα χωράφιά τους και να προσφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου.
Είναι σαφές ότι πρόκειται για προσπάθεια εκφοβισμού. Η καταστολή πάσης φύσης αντίστασης και αντίδρασης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση Σαμαρά μπαίνει πλέον σε ένα νέο κύκλο τρομοκρατίας με το στήσιμο αγροτοδικείων. Είναι σαφές ότι έχουν στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα όλων όσοι αντιστέκονται στις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και πλήττουν κυρίως τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.
Οι αγώνες όμως δεν καταστέλλονται, ούτε ποινικοποιούνται.  Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μετράει μέρες ή λίγους μήνες ακόμη και δείχνει τον πανικό της. Σε κάθε περίπτωση το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας καταγγέλλει αυτή την πρακτική εκφοβισμού και καλεί τους αγρότες σε έναν αγώνα διαρκείας μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων. Για την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης κι αυτής της ανάλγητης και ταυτόχρονα αντι-αγροτικής, αντι-αναπτυξιακής πολιτικής.
Αγροτικό Τμήμα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

22/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου